Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jak moc Prahy a Liberce je v novém Spider-Manovi? Hodně!

Dnes dopoledne jsme viděli očekávanou letní marvelovku Spider-Man: Daleko od domova. Pro české fanoušky je výjimečná zejména faktem, že se výrazná část natáčela v České republice. V příběhu hraje naše hlavní město významnou roli. Část scén se natáčela i v severočeském Liberci, který v jedné scéně Prahu supluje. Kolik toho ve filmu z Prahy ale nakonec zůstalo? Po dnešku můžeme konstatovat: hodně.

Zásadní scény se v novém dobrodružství pavoučího kluka odehrávají v několika evropských městech. Zásadní roli hraje krom Prahy ještě Berlín, Londýn a Benátky. Na Paříž nakonec vůbec nedojde. Takže v tomto případě je pro české fanoušky potěšující, že ve scénáři dostalo nakonec přednost české hlavní město. Na plátně je k vidění mnoho českých reálií i několik českých značek. Dvakrát ve filmu zazní čeština (nejvíc to samozřejmě vynikne v titulkované verzi).
Nejvtipnější „český moment“ nastává, když se na plátně objevuje na televizní obrazovce moderátor České televize Michal Kubal a pronáší s vážnou tváří zprávu o tom, že se v Praze objevili superhrdinové.
V Praze se natáčelo zejména v centru. Na plátně je velmi často vidět Pražský hrad, Karlův Most i interiér Vinohradského divadla.
Liberec je ve filmu zastoupen náměstím Dr. Edvarda Beneše a monumentální libereckou novogotickou radnicí, po které Spider-Man v podání Toma Hollanda šplhá. Liberec ale, jak už bylo řečeno, hraje ve filmu Prahu.

Tom Holland v záběru z Karlova mostu (foto: Falcon)

Víc už prozradit nemůžeme, chceme se vyvarovat spoilerů. Recenzi jsme připravili na 2. červenec, kdy bude mít film českou slavnostní premiéru na karlovarském festivalu. Film vstupuje do českých kin 3. července. 

-red-
foto/video: Falcon, Sony, Marvel © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast