Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Do Varů přijede Julianne Moore, vrací se Casey Affleck

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary ozdobí několik zářivých hvězd. Jednou z největších je dnes oznámená hollywoodská hvězda první velikosti Julianne Moore. Její nejnovější film Po svatbě (After the Wedding) bude zároveň zahajovacím filmem festivalu. Do Varů se po krátké době vrátí Casey Affleck, který přiveze svůj autorský projekt Světlo mého života (režíroval ho a zároveň v něm hraje hlavní roli). Dorazí i Patricia Clarkson, která na závěr festivalu obdrží z rukou prezidenta festivalu Křišťálový glóbus. 54. ročník prestižního festivalu startuje v západočeském lázeňském letovisku už 28. června.

Julianne Moore a Michelle Williams ve filmu After the Wedding (foto: Totalfilm)

Julianne Moore je držitelkou Oscara za film Pořád jsem to já. Pětkrát byla na Cenu Akademie nominována. Zároveň je držitelkou dvou Zlatých glóbů. Herečka dorazí se svým manželem Bartem Freundlichem, producentem a režisérem (režíroval a napsal zahajovací film).

Patricia Clarkson v seriálu Ostré předměty

Americká herečka Patricia Clarkson má Zlatý glóbus za seriál Ostré předměty. Objevila se ve filmech Vicky, Cristina, Barcelona nebo Dogville. V českých kinech se brzy představí ve snímku Florencino knihkupectví.

Americký herec Casey Affleck se do Varů vrací po dvou letech. Na festival zavítal v roce 2017. Nyní přijede na festival představit svůj autorský projekt Světlo mého života (Light of my Life). Affleck získal Cenu akademie za film Místo u moře a patří k uznávaným charakterním hercům. Velmi výraznou roli zahrál ve filmu Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (za tu získal v roce 2008 nominace na Oscara a Zlatý glóbus.

Na festival ale tradičně přijíždí nesčetný počet filmařských delegací, které představíme v rámci zpravodajství z festivalu. Křišťálový globus za přínos kinematografii letos obdrží významný český kameraman Vladimír Smutný.
-red-
foto/video: Totalfilm, Film Europe © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast