Vary ve vašem kině už počtvrté – začnou po festivalu

Bezprostředně po skončení blížícího se 54. ročníku karlovarského festivalu zamíří do kin tři filmové novinky z programu prestižního festivalu. Letos už se tak děje počtvrté. Stane se tak pod hlavičkou labelu KVIFF Distribution, ve kterém se spojují aktivity MFF Karlovy Vary, České televize a Aerofilms.

Čtvrtý ročník Varů ve vašem kině začne v pondělí 8. července 2019. Kousek festivalové atmosféry a pestrého karlovarského programu divákům po celé republice zprostředkují tři rozliční zástupci letošního nesoutěžního programu: nový dokumentární portrét Asifa Kapadii (Senna, Amy) o nejslavnějším fotbalistovi všech dob Diego Maradona, režijní debut herce Jonaha Hilla a událost americké nezávislé scény Devadesátky (Mid 90s) a napínavé islandské drama z festivalu v Cannes Bílý bílý den (A White, White Day).

Devadesátky (foto: Aerofilms)

„Letošní výběr filmů je skutečně exkluzivní a patří k tomu nejlepšímu, co bude před uvedením do českých kin prezentováno na karlovarském festivalu. Režiséři všech tří snímků jsou počítáni mezi současné nejobdivovanější světové tvůrce a my jsme poctěni, že můžeme jejich počiny propagovat i po zbytek roku,“ komentuje program umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och.

Diego Maradona (foto: Aerofilms)

Akce Vary ve vašem kině si klade za cíl přenést kousek festivalové atmosféry i do ostatních měst po celé České republice a představit v kinech rozmanitost karlovarského programu. Každý rok zástupci labelu KVIFF Distribution pečlivě vybírají výrazné filmy daného ročníku a posílají je bezprostředně po skončení festivalu do všech kin.

K filmům chystám recenze. České trailery uveřejníme hned, jak budou k dispozici.

-red-
foto: Aerofilms © 2019
zdroj: R. Urbancová