Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Začíná 54. ročník karlovarského festivalu, Julianne Moore už dorazila

Do Karlových Varů již dorazila nejzářivější hvězda dnešního dne. Julianne Moore přiletěla ve čtvrtek do Karlových Varů soukromým letadlem. Na slavnostním zahájení se objeví společně s manželem Bartem Freundlichem, který režíroval úvodní snímek festivalu Po svatbě. Herečka během večera převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a uvede spolu s kolegy film. Moore a jejího manžela na zahájení doprovodí herecký kolega z filmu Billy Crudup, který dorazil dnes dopoledne.
Zahájení bude doprovázet koncert zakončený ohňostrojem. Český národní symfonický orchestr letos pod vedením dirigenta Carla Davise zahraje nesmrtelné hity kapely Beatles včetně She Loves You či Yesterday. Tématicky se tak dotýká právě uváděné romantické komedie Yesterday.

Po svatbě – Billy Crudup a Julianne Moore

Do Varů se letos vrací herec a režisér Casey Affleck se svým projektem Světlo mého života. Film napsal, režíroval, produkoval a zahrál si hlavní mužskou roli po boku Anny Pniowsky. Na závěr festivalu přijede držitelka Zlatého Glóbu za seriál Ostré předměty Patricia Clarkson (oceňovaný seriál si můžete pustit na HBO GO) Patricia Clarkson převezme v rámci slavnostního zakončení 54. MFF Karlovy Vary Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Na 54. MFF KV uvede herečka film Řidičský průkaz, který režírovala Isabel Coixet. V kinech se brzy objeví její nový film Florencino knihkupectví, který ale ve Varech v rámci festivalu neuvidíme (do kin vejde .

Kromě zajímavých titulů v silné Hlavní soutěži i soutěžní sekci Na východ od Západu přichystal festival i několik mimořádných uvedení. Zaujme zejména premiéra restaurované klasiky Juraje Herze Spalovač mrtvol, předpremiéra nové minisérie Ivana Zachariáše Bez vědomí nebo slavnostní česká premiéra marvelovky Spider-Man: Daleko od domova. Uvedení tohoto typu filmu je v oficiálním programu festivalu výjimečná záležitost. K filmu ale nakonec do Varů nikdo ze štábu ani herců nedorazí.

K vidění bude i reprezentativní výběr filmů ke 30 letům od sametové revoluce. Již byla řeč o silné Hlavní soutěži, do které se ale letos neprobojoval žádný český film. Slováci se ale do Hlavní soutěže dostali. Jde o drama Marko Škopa Budiž světlo natočené ve slovensko-české koprodukci.
V programu se ale představí 7 českých filmových titulů z nichž vyniká zejména dokument Heleny Třeštíkové Forman vs. Forman a novinka Olgy Sommerové o herci, zpěvákovi a divadelníkovi Jiřím Suchém.

Festival začíná dnes a skončí v sobotu 6. července.
Informace o vstupenkách a servisu pro návštěvníky najdete zde.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast