Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Na LFŠ se představují nové české a slovenské filmy

I letos se na Letní filmové škole představuje široký výběr českých i slovenských titulů, které přijíždí představit tvůrčí delegace. Marko Škop přiváží film Budiž světlo, který si z karlovarského festivalu odvezl Cenu za nejlepší mužský herecký výkon. Dokument Dálava představí režisér Martin Mareček. Diváci se mohou těšit i na celovečerní debut Michala Hogenauera Tiché doteky s Eliškou Křenkovou v hlavní roli nebo česko-chilsko-francouzsko-korejský koprodukční snímek Hra hosta loňské Letní filmové školy Alejandra Fernándeze Almendrase.

Festival uvede i epizodu z televizní série Jak si neposrat život s názvem Nonstop lahůdky, kterou natočil Jan Hřebejk s Miroslavem Krobotem a Eliškou Křenkovou v hlavních rolích, originální road movie Staříci Martina Duška a Ondřeje Provazníka či středometrážní akční snímek První akční hrdina režiséra Jana Haluzy s Jiřím Mádlem a Kryštofem Hádkem.

Diváci můžou vidět také středometrážní absurdní komedii Jiří, pes uprchlík režiséra Tomasze Wińského, ve které si hlavní postavy zahrály Eliška Křenková a Jenovéfa Boková.
Na Filmovce můžete potkat i další české tvůrce. Přijede Šimon Šafránek (režisér King Skate), Marek Epstein (scenárista filmu Šarlatán) a Kryštof Hádek (Klec), Jakub Červenka (režisér Hovory s TGM).

Prostor dostanou i snímky z divokých „devadesátek“, na které se můžete vypravit do letního kina Smetanovy sady. V sekci nazvané Zapomenuté klenoty 90.let budete moci vidět třeba „trezorového“ filmu Pasťák Hynka Bočana, Jídlo Jana Švankmajera, Českou sodu Fero Feniče nebo Zelenkův fiktivní dokument Mňága – Happy End. K vidění bude i Lea Ivana Fíly, Návrat idiota Saši Gedeona, animované Řeči, řeči, řeči Michaely Pavlátové, Jízda Jana Svěráka nebo Kouř Tomáše Vorla.
Program a informace o LFŠ najdete zde
-red-
foto/video: Totalfilm.cz, AČFK © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast