Marvel odhalil plány – Black Widow, Thor 4 i dvojka Doctora Strange se blíží

Nejen Black Widow se Scarlett Johansson, ale i The Eternals, Thor: Love and Thunder nebo Doctor Strange in the Multiverse of Madness. O těchto nadcházejících marvelovkách se mluvilo na panelu studia Marvel v San Diegu. Prezident společnosti Kevin Feige na Comic Conu představil další plány Marvelu tkzv. fáze IV.

Kevien Feige se Scarlett Johansson na prezentaci filmu Black Widow

Black Widow do kin vejde na začátku května 2020. Kromě Scarlett Johansson se ve filmu objeví také David Harbour, Florence Pugh, O.T. Fagbenle, a Rachel Weisz. Natáčení filmu bylo zahájeno teprve před nedávnem a přesto měli diváci v San Diegu možnost podívat se už na krátké záběry z filmu.
„V tomto filmu se soustředíme na to, abychom pochopili minulost Black Widow a vytvořili si o ní dokonalý obrázek,“ shrnula obsah filmu jeho režisérka Cate Shortland.
To co viděli diváci v San Diegu napovídá, že režisérka celý film ladí do atmosféry Bournovek. Rychlé střihy, brutální a efektní scény, jakákoliv věc v místnosti může být potenciální zbraní…

Titul čtvrtého pokračování Thora zní Thor: Love and Thunder. Režírovat film bude osvědčený Taika Waititi. Do čela castu je krom Chrise Hemswortha opět povolána Tessa Thompson v roli Valkyrie. Ale nejzajímavější je informace o návratu Natalie Portman, která dosud fungovala pouze jako “podpůrná” postava. Nyní se stane pevnou součástí celé série a i když to zní zatím absurdně, bude mít možnost ovládnout Thorovo kladivo Mjolnir. Co se stane, proč se vrátí a jak zasáhne do děje se zatím můžeme jen dohadovat. Na výsledek musíme počkat do 4. listopadu 2021.

Taika Waititi a Natalia Portman na sobotní prezentaci v San Diegu (foto: Totalfilm.cz)

V pokračování Doctora Strange s podtitulem Multiverse Madness se opět vrátí Benedict Cumberbatch v titulní roli. Tentokrát mu bude sekundovat Elizabeth Olsen jako Scarlett Witch. Na režisérskou židli se vrátí Scott Derrickson. Ten přímo na prezentaci divákům slíbil, že udělá “první opravdu děsivý MCU film”. Zajímavé je, že tento film bude přímo souviset s chystanou Disney sérií WandaVison, která představí Olsen spolu s Paulem Bettanym a bude určena pro streamingovou platformu. Premiéra Doctora Strange 2 je naplánována na počátek května 2021.

Benedict Cumberbatch

Eternals, film o předcích Thanose bude režírovat Chloe Zhao. Do kin film zamíří začátkem listopadu 2020. V hlavních rolích se objeví Angelina Jolie jako Thena a Richard Madden jako Ikaris. Kumail Nanjiani si zahraje Kinga a Lauren Ridloff se představí jako Makkari. Nebudou chybět další hvězdní herci jako Salma Hayek (Ajak) či Don Lee jako Gilgamesh.


připravil: James Caughey, britský spolupracovník redakce
zdroj: Comic Con