Top Gun je zpět – Maverick odhalil první záběry (teaser)

Neuvěřitelných 34 let od sebe bude dělit první a druhý díl filmu Top Gun. Novinka pojmenovaná Top Gun: Maverick vejde do kin v červenci 2020. Před pár hodinami uvolnilo studio první teaser trailer. Vrací se Maverick v podání Toma Cruise, v prvních záběrech uvidíte ještě Eda Harrise. Z původního obsazení se ve filmu objeví i Val Kilmer. Podívejte se na první teaser.

O pokračování legendárního Top Gunu mluvil Tom Cruise poprvé oficiálně už v roce 2003. Původně měl dvojku točit režisér prvního dílu Tony Scott, ale ten v roce 2012 spáchal sebevraždu a projekt skončil na dalších pár let u ledu. Novinku nakonec natočil Joseph Kosinski, který z Tomem Cruisem realizoval sci-fi thriller Nevědomí.
Cruise se kvůli druhému dílu naučil létat jako kopilot ve stíhačce. “Ve filmu uvidíte nové stroje. Původní F-14 už jsou ve výslužbě. Nyní máme F/A-18 Super Hornet.”

Ve filmu dále hraje Jennifer Connelly, Miles Teller, Jon Hamm, Lewis Pullman, Monica Barbaro, Glen Powell, Manny Jacinto, Thomasin McKenzie a další.

Film uvede do českých kin CinemArt 16. července 2020.


-red-
foto/video: Paramount Pictures, CinemArt © 2019