Netflix představil na Comic Conu trailer Zaklínače (CZ video)

Netflix ukázal první teaser svého nového seriálu Zaklínač (The Witcher). Fanoušci byli na Comic Conu z první ukázky nadšení. A dobře reagují i znalci předlohy i fanoušci počítačové hry. Seriál vznikl na motivy veleúspěšné fantasy série polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Geralta z Rivie ztvárnil Superman Henry Cavill. Pro herce to znamená návrat na televizní obrazovku po 8 letech. Podívejte se na první velmi akční teaser s českými titulky.

Nový seriál bude mít 8 dílů. Podle spisovatele Sapkowského bude seriál vycházet výlučně z jeho knih a nikoliv ze hry. Spisovatel zároveň vyjádřil velkou radost ze spolupráce s Netflixem: “Mám radost, že se producenti ze všech sil snaží držet knižní předlohy, kterou jsem psal 30 let.”
Po oznámení záměru natočit Zaklínače pro televizi se zvedla fanouškovské nadšení, Netflix to vzal s povděkem a spekuluje se, že napumpoval do produkce novinky jeden z největších rozpočtů ve své dosavadní producentské historii. Scénář napsala Lauren Schmidt, která má na kontě pár dílů Daredevilla nebo The Defenders.

Kdy se seriál objeví ve streamovací aplikaci zatím není jisté. Zákulisní šuškanda hovořila o tom, že měl být nasazen po skončení poslední řady Hry o trůny konkurenční HBO. To se ale nestalo.
Netflix každopádně na Zaklínače sází a patří k projektům, které budou v následujících sezónách ve výkladní skříni této veleúspěšné streamovací platformy.

-red-
foto/video: Henry Cavill, archiv