Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Patricia Clarkson: Natáčení klipu s Timberlakem byla neskutečná zábava

Závěrečný ceremoniál 54. ročníku MFF Karlovy Vary ozdobila americká herečka Patricia Clarkson. Z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky převzala Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii. Herečky jsme se zeptali na nový film Florencino knihkupectví, který má premiéru už 11. července, na videoklip s Justinem Timberlakem i co ji překvapilo nebo potěšilo ve Varech. Podívejte se na video.

Patricia Clarkson debutovala na filmovém plátně jako již respektovaná herečka v dramatu Briana De Palmy nazvaném Neúplatní (1987). Pak po boku Clinta Eastwooda hrála v kriminálce Sázka na smrt (1988).
Řidičský průkaz (2014), který festival letos uvedl, je už třetím snímkem, na kterém spolupracovala se španělskou režisérkou Isabel Coixet, a také druhý, kde se v jejím snímku potkala před kamerou s Benem Kingsleym. Poprvé to bylo ve snímku Umírající zvíře podle knihy Philipa Rotha, kde si zahrála jeho milenku. Tentokrát jí Kingsley byl učitelem v autoškole.

Řidičský průkaz (foto: Broad Green Pictures)

Třetím snímkem Coixeet, ve kterém si americká herečka zahrála je Florencino knihkupectví (2017), které 11. července vstupuje do české distribuce. Clarkson v příběhu ztvárnila vedlejší roli intrikářské harpyje Lady Gamart.

Clarkson si zahrála také v jedenácti epizodách veleúspěšného seriálu Dům z karet. Účinkovala také v sérii Odpočívej v pokoji, za niž v roce 2002 získala Emmy. Za vedlejší roli ve snímku Večeře s April byla v roce 2004 nominovaná na Oscara i na Zlatý Glóbus.
Spolupracovala s Larsem von Trierem na Dogville (2003), Woodym Allenem na Vicky Cristina Barcelona (2008), nebo Martinem Scorsesem na Prokletém ostrově (2010). Pamatovat si ji můžete i z oblíbeného dramatu Zelená míle (1999).

Před dvěma lety si zahrála v satirické konverzační komedii Večírek a za roli získala British Independent Award. Letos americká herečka obdržela Zlatý Glóbus za roli Adory v seriálu HBO Ostré předměty, kde si zahrála matku Amy Adams.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, Film Servis Festival Karlovy Vary, a.s., Film Europe, HBO © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast