Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Petr Kolečko ve Varech představil trailer svého filmu Přes prsty (rozhovor)

Dalším z filmů, které letos jejich tvůrci představili ve Varech, je nová komedie Petra Kolečka ze sportovního prostředí Přes prsty. Úspěšný scenárista film i sám režíroval. „Ono se to tak nějak stalo. Nemohli jsme přijít na to, kdo by to měl režírovat. A nakonec jsme se s Danem Strejcem dohodli, že to udělám já. S myšlenkou režírovat jsem sice koketoval delší dobu, ale nenapadlo mne, že začnu rovnou celovečerním filmem,“ říká ke svému režisérskému debutu Kolečko. Rozhovor s režisérem najdete na videu.

I přesto, že jde o romantickou komedii, bude stejně jako jiné scénáře Petra Kolečka tak trochu „přidrzlá“ a otevřená. Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojtěch Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).

V dalších rolích se ve filmu objeví například Jakub PrachařZdena HadrbolcováMarek TaclíkLeoš NohaIgor ChmelaJaromír NosekJakub Gottwald nebo slovenští herci Radka PavlovčinováKristina GreppelováMarian Miezga či Ján Jackuliak.

Do kin vejde režisérský debut známého scenáristy už 29. srpna.

-red-
foto/video: CinemArt, Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast