Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Guillermo del Toro má hvězdu na chodníku slávy a v kinech Noční můry z temnot

Režisér, scenárista a producent Guillermo del Toro získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy v Los Angeles. Slavnostního odhalení hvězdy s jeho jménem se účastnil například režisér J. J. Abrams, zpěvačka Lana Del Rey, Ron Perlman z del Torova Hellboye a také štáb nového filmu Noční můry z temnot, který del Toro produkoval a k němuž napsal scénář. Film vejde do kin už tento čtvrtek 8. srpna.

Lana Del Rey, Guillermo del Toro a J. J. Abrams

„Poprvé jsem tu stál v sedmdesátých letech, když jsme sem přijeli s rodinou. Hledal jsem tu hvězdy stejně divných lidí, jako jsem byl já, hvězdy Borise Karloffa, Lona Chaneyho nebo Alfreda Hitchcocka,“ řekl del Toro při odhalování. „Byli divní, jako jsem byl já a měli tady hvězdu. To mi dávalo naději. Každý, kdo si připadá trochu divný, může sem teď přijít, moje hvězda je tu pro vás.“

Mezi nejslavnější del Torovy filmy patří Hellboy z roku 2004, Faunův labyrint, který získal několik Oscarů, a nedávná Tvář vody, která vynesla del Torovi Oscara za režii i nejlepší film.

Zpěvačka Lana Del Rey věnovala filmu Noční můry z temnot svou coververzi Donovanova folk-rockového hitu Season of the Witch z roku 1966. Nová verze písně a klip vycházejí společně s premiérou filmu v kinech.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast