V kinech od 19. září

V kinech tento týden vládnou dvě velká herecká jména: Brad Pitt a Sylvester Stallone. První se vydá do vesmíru hledat svého ztraceného otce. Ten druhý chce opět pomstu. A bude velmi tvrdá. Ad Astra zaujal už na festivalu v Benátkách, Rambo: Poslední krev vás zaujme návratem legendy a brutalitou bez kompromisů. Vyvážit tyhle silné zážitky můžete argentinským dramatem o vztahu dvou sester Naprostá láska, animákem Psí kusy nebo velmi nenáročnou českou komedií Román pro pokročilé.

Ad Astra (USA / Brazílie, 2019)


22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života. Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt). Astronautem se stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I jejím úkolem bylo pátrat po vyspělém mimozemském životě a před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Nyní je Země postižena řadou nečekaných katastrof, které zasáhnou i stavbu obří antény. Americké zpravodajské služby se domnívají, že Royův otec stále žije a ohrožení Země má původ v explozích, ke kterým dochází u planety Neptun a souvisí s projektem Lima. Roy je vyslán na vesmírnou misi vedoucí přes Měsíc a Mars až k vnějšímu okraji sluneční soustavy, aby zde otce našel. Jeho cesta však odhalí tajemství zpochybňující samou podstatu lidské existence a jejího místa ve vesmíru.

Ad Astra
Sci-Fi / Thriller / Drama / Dobrodružný
USA / Brazílie, 2019, 123 min
Režie: James Gray
Scénář: James Gray
Kamera: Hoyte van Hoytema
Hudba: Max Richter
Hrají: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Liv Tyler, Donald Sutherland, Ruth Negga, Kimberly Elise, Loren Dean, John Finn, Anne McDaniels, Greg Bryk, John Ortiz, Alyson Reed, Ravi Kapoor, Sean Blakemore, Donnie Keshawarz, Nicholas Walker, Kimmy Shields, Mallory Low


Rambo: Poslední krev (USA, 2019)


John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu.

Rambo: Poslední krev
Rambo: Last Blood
Akční / Dobrodružný / Thriller
USA, 2019, 100 min
Režie: Adrian Grunberg
Scénář: Matthew Cirulnick, Sylvester Stallone
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Sylvester Stallone, Paz Vega, Joaquín Cosio, Yvette Monreal, Óscar Jaenada, Sheila Shah, Sergio Peris-Mencheta, Adriana Barraza, Jessica Madsen, Owen Davis, Manuel Uriza, Marco de la O


Naprostá láska (Argentina / Francie, 2018)

Drama o dvou sestrách, které se setkávají po dlouhé době. I přes to, že jsou velmi rozdílné, k sobě znovu nacházejí cestu a vzájemnou blízkost, která jim pomůže překonat tragickou rodinnou situaci.

Naprostá láska
La quietud
Drama / Thriller
Argentina / Francie, 2018, 117 min
Režie: Pablo Trapero
Scénář: Pablo Trapero
Kamera: Diego Dussuel
Hrají: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Édgar Ramírez, Graciela Borges, Joaquín Furriel


Psí kusy (Kanada, 2019)


Lumpík je tak trochu rozmazlený, ale veselý pes, který nic neví o skutečném světě plném nástrah. Užívá si nejlepší pochoutky a drbání každý den. Jednoho dne se ale bude muset vydat za plot svého bezpečného domova a zažije dobrodružství, které si ani ve snu nedokázal představit.

Psí kusy
Trouble
Animovaný / Komedie / Rodinný
Kanada, 2019, 87 min
Režie: Kevin Johnson
Scénář: Rob Muir, Harland Williams
Hudba: Jessica Weiss
Hrají: Big Sean, Kevin Chamberlin, Snoop Dogg, Colby Lopez, Marissa Jaret Winokur, Jason Mraz


Román pro pokročilé (Česko, 2019)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina” připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic.

Román pro pokročilé
Komedie
Česko, 2019, 95 min
Režie: Zita Marinovová
Scénář: Zita Marinovová
Kamera: Martin Hes
Hrají: Marek Vašut, Jitka Čvančarová, Miroslav Etzler, Vanda Hybnerová, Berenika Kohoutová, Vincent Navrátil