Tak já teda nikam nejdu! Spider-Man se vrátil do MCU – studia se dohodla

No vida! Ani dva měsíce to netrvalo. Rozvod Sony a Marvelu v případě postavy Spider-Mana v MCU je zažehnán. Fanoušci si možná budou myslet, že jej zažehnaly jejich více či méně hysterické reakce na oznámení obou studií, že se nedohodly na podmínkách dalšího fungování pavoučího muže v rámci MCU. Dá se ale předpokládat, že důvodem krátké rozluky bylo spíše “upravení struktury nákladů a podíly na zisku pro společnost Disney”. Kevinu Feigovi šlo primárně o to, aby do postavy, vývoje a natáčení nakonec Disney/Marvel nevložili víc, než se jim dostane zpět do jejich pokladničky. Nakonec se podle neoficiálních zpráv dohodli na tom, že Marvel bude financovat další filmy 25% a stejný podíl bude studio dostávat ze zisku. Nic tak nebrání produkci třetího pavoučího filmu, který by podle posledních zpráv měl režírovat Jon Watts

Tom Holland jako Spider-Man (foto: Falcon)

Kevin Feige dohodu komentoval slovy, že Spider-Man je jediná komiksová postava, která se může mezi jednotlivými filmovými vesmíry svobodně pohybovat. Dokládá to tedy jasný záměr pokračovat s pavoučím mužem s tváří Toma Hollanda jak v MCU, tak ho spojit s pavoučím světem Sony (Venom).
Tyhle čachry machry s produkcí, studii a číslíčkama ale nakonec zajímají opravdu jen hrstku zapálených a informovaných fanoušků. Většina diváků, kteří plní kapsy obou studií je pouhými konzumenty obsahu a filmy hodnotí podle toho, jestli je baví nebo nebaví.

Třetí filmový příběh Spider-Mana by měl do kin dorazit v červenci 2021.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

?

Příspěvek sdílený Tom Holland (@tomholland2013),

-red-
zdroj: Disney, Twitter, TZ Marvel