Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Warneři už plánují pokračování Jokera

Přestože Todd Phillips původně prohlašoval, že Joker bude pouze samostatný film, studio Warner Bros. už plánuje pokračování. A nelze se tomu divit. Joker je jeden z největších letošních hitů. Tržby nakonec vysoce převýšily nízké náklady na film. Celosvětově Joker vydělal už přes třičtvrtě miliardy dolarů. Jen v Česku vidělo snímek přes 330 tisíc spokojených diváků. Slovo „spokojených“ je zcela na místě – na CSFD.cz je film v tuto chvíli 20. nejlepším filmem s diváckým hodnocením 90%.

Dvojka by se údajně měla odehrávat několik let po prvním díle a měla by sledovat Jokerovu cestu na trůn vládce kriminálního podsvětí. V tuto chvíli probíhají rozhovory mezi režisérem a studiem a vše je ve fázi příprav. Je ale jasné, že by bylo studio hloupé, kdyby nenadálé popularity filmu nevyužilo. Je totiž už jisté, že sázka na Joaquina Phoenixe se více než vyplatila. O tom, že Phoenix je v tuto chvíli jediný myslitelný Joker hovoří i rozvázání smlouvy s Jaredem Letem. Ten je podle hodnocení fanoušků tím vůbec nejhorším Jokerem v historii.

Joker Todda Phillipse získal na letošním benátském festivalu Zlatého lva. Jde o mimořádnou událost. Něco takového se nepodařilo ještě žádnému filmu, který by vznikl na základě adaptace komiksového díla.
Nikdo si v tuto chvíli nedokáže moc představit, co by se muselo stát, aby si Phoenix za mimořádný herecký výkon neodnesl Zlatý glóbus a ve finále i Oscara.

-red-
foto/video: Vertical Entert., Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast