Do kina v lednu dorazí česká parodie na kriminálky (trailer)

Případ mrtvého nebožtíka je nová česká komedie Miloslava Šmídmajera, která si otevřeně utahuje z kriminálek. Téměř tři měsíce před premiérou přichází s trailerem. Ve filmu se v rolích detektivů představí David Novotný, Hana Vagnerová, Martin Pechlát a Lukáš Příkazký. 

V traileru si diváci kromě ústřední čtveřice vyšetřovatelů jistě všimnou dalších známých tváří. Byť jsou některé role menší rozsahem, herci si je absolutně „uzmou pro sebe“. Nelze tak nezaznamenat Miroslava Táborského, Evu Holubovou, Lenku Krobotovou či Milana Šteindlera. „To je velká výhra a já si toho moc vážím. Je velmi vzácné, aby herec, který má třeba jednodenní natáčení o čtyřech větách, vážil cestu na plac a věnoval tomu čas. Udělalo mi velkou radost, že tak ve filmu můžeme mít Aničku Polívkovou jako uklízečku, Martina Myšičku jako primáře nebo třeba Kláru Issovou jako sousedku,“ vysvětlil producent a režisér Miloslav Šmídmajer.

„Snažili jsme se naladit na stejnou vlnu s kolegy a panem režisérem a taky na to, co bychom chtěli, aby z toho potom bylo na plátně. Je fakt, že jsme vymýšleli absurdní situace, ale zároveň jsme chtěli, aby v tom zůstala nějaká logika a nebylo to úplně vykloubené,“ dodal David Novotný alias major Prubner.

Film Miloslava Šmídmajera podle scénáře Lumíra Holčáka vznikal téměř celý letošní červenec v Olomouci, dotáčka probíhala na začátku září v Litoměřicích.
Snímek pošle do kin 16. ledna 2020 společnost Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, Bio Illusion © 2019