Můj příběh: Jak namaskovat týranou ženu? (video)

Dnes vstupuje do kin nový český film Můj příběh. Zpracovává divácky oblíbené téma lásky a životní výzvy. Ve filmu o tom, jak je důležité najít vnitřní vůli a změnit vlastní život, uvidíme řadu známých českých herců. Hlavní roli hraje Vlastina SvátkováHerečka hraje baletku Eli,  která rezignuje na úspěšnou kariéru kvůli osudové lásce. Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Manžel způsobí hlavní hrdince vážné zranění. Představitelka Eli, Vlastina Svátková musela pro roli denně podstupovat několikahodinové líčení. Podívejte se na video z natáčení.

Vlastina Svátková hraje baletku Eli,  která rezignuje na úspěšnou kariéru kvůli osudové lásce. Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Manžel způsobí hlavní hrdince vážné zranění. Představitelka Eli, Vlastina Svátková musela pro roli denně podstupovat několikahodinové líčení. Speciální maska mi zabírala půlku obličeje, pak i krk a v podstatě půlku těla, podle toho, co se točilo. A tady jsem narazila na svůj problém z dřívějška. Mám hodně citlivou pleť a několikrát se mi stalo, že během natáčení mi make-up nebo nějaké složky v něm způsobily dermatitidu a nemohla jsem třeba půl roku natáčet, takže jsem si začala dávat velký pozor, co na sebe dávám. Tady to byla speciální fix maska, která se lepí lepidlem, domalovává lihovými barvami a odstraňuje rozpouštědlem,“ říká herečka.

Další obsazení tvoří Vilma Cibulková, Saša Rašilov, Pavel Kříž, Tereza Kostková, Nela Boudová, Zuzana Norisová, Alžběta Stanková,  Jaromír Nosek, Milan Kňažko, Martin Stránský nebo Roman Vojtek.

„Na počátku jsme vlivem toho příběhu, který vyžadoval speciální masku, byly vlastně postavené proti sobě. A musely jsme vzájemně pochopit, že si nechceme ublížit nebo si škodit. Nakonec jsme to zvládly, ale bývaly dny, kdy jsme doslova čarovaly s tím, jak masku aplikovat,“ dodává hlavní maskérka Adéla „Anděla“ Bursová.

Film Můj příběh vznikl na motivy bestselleru Zory Castillo Calaway, inspirovaného skutečným životním osudem. Snímek režírovali Libor Adam a Hana Hendrychová podle scénáře, který napsal Libor Adam s Pavlou Krečmerovou. Ta je také jednou z producentek filmu.

Film je právě v kinech.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Falcon © 2020