Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V síti půjde do kin ve dvou verzích – kratší od 12 a delší od 15 let

Tvůrci filmu V síti uvedou 27. února do kin hned dvě verze očekávaného dokumentu. Tým v čele s režiséry Barborou Chalupovou a Vítem Klusákem se tak rozhodl hlavně proto, aby film mohli vidět ti, o kterých pojednává – dvanáctileté děti. V kinech tak budou k vidění verze od 15 let (100 min.) a V síti: Za školou přístupná už od 12 let (63 min.). Tvůrci se pro dvě verze rozhodli po důkladné konzultaci s odborníky, koproducenty a distributorem.

„Považujeme za důležité, aby film mohly vidět školní děti, kterých se týká především. Proto jsme připravili verzi V síti: Za školou, která bude přístupná od 12 let a kina ji budou uvádět spíše v odpoledních časech. Jde o výběr dramatických scén z velkého filmu, které jsou doplněné o vstupy našich hereček. Tereza, Sabina a Anežka v nich mladším divákům radí, co v takových vypjatých situacích dělat a na koho se obrátit,” vysvětluje režisér Vít Klusák.

V síti (foto: Hypermarket Film)

Všechny vstupy byly konzultovány s hlavním odborným poradcem filmu doc. Kamilem Kopeckým z Univerzity Palackého v Olomouci. Verze V síti: Za školou je zároveň páteří osvětové kampaně, kterou tvůrci připravují. Všechny školy si mohou projekci této verze pro žáky od druhého stupně ZŠ objednat u svého nejbližšího kinaře. Režiséři, herečky a experti jsou připraveni od premiéry až do konce školního roku jezdit s filmem po celé České republice.
„Máme za sebou už několik předpremiér a projekcí pro učitele, ale ta pro děti z jedné základky patřila mezi ty vůbec nejlepší díky tomu, jak zajímavými otázkami nás zahrnuly,” říká herečka Anežka Pithartová.

Přístupnost u standardní celovečerní verze V síti se po dohodě s psychology a odborníky posunula na 15 let. „Často teď slýcháme, že se někdo nezvládne podívat ani na ukázku, natož na celý film. Bude to nejspíš tím, že většina diváků netuší, že i takový film jako je V síti, může být dojemný nebo dokonce vtipný,” uzavírá režisér Vít Klusák.

Speciální verze filmu V SÍTI je vhodná pro diváky už od 12 let, nejsilnější momenty z oficiální celovečerní verze filmu jsou doplněny o praktické rady, návody a komentáře hereček, které si zkušeností se sexuálním obtěžováním na internetu samy prošly.

I plná stominutová verze bude hned od premiéry k dispozici nejen běžně v kinech, ale také pro školní projekce, samozřejmě pro studenty adekvátního věku.

-red-
zdroj: Radka Urbancová, Aerofilms 
foto/video: Hypermarket Film © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast