Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V síti je nejúspěšnější český dokument všech dob

Úspěch dlouho diskutovaného a velmi očekávaného dokumentu V síti se dal obecně čekat. Ale, že vezmou diváci kina útokem tímto způsobem nečekal pravděpodobně ani distributor filmu. Do kin na film Víta Klusáka a Barbory Chalupové dorazilo aktuálně už 179 139 díváků a stal se tak nejnavštěvovanějším českým dokumentem všech dob. Zároveň je to vůbec nejúspěšnější distribuční titul společnosti Aerofilms, která do kin posílá především artové hrané české i zahraniční snímky. V jejím portfoliu nechybí právě i dokumenty a zajišťuje i HD přenosy do kin z významných kulturních akcí.

Za pouhý první týden tak dokument V síti přeskočil nejen dosavadní jedničku v Aerofilms žebříčku, Občana Havla (ČR 2007; 163 726 diváků), ale i další divácké stálice, jako je Zelená kniha (USA 2018; 126 344 diváků), Katka (ČR 2009; 126 316 diváků) nebo Alois Nebel (ČR 2011; 123 532 diváků).

Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání.

Pro herečky se účast na experimentu stal zásadní životní zkušeností. Natáčení proběhlo pod dohledem ředitelky Linky důvěry, psycholožky, sexuoložky, právníka a kriminalisty se specializací na kyberkriminalitu.

Standardní distribuční verze filmu bude přístupná od 15 let. Pro diváky mladší 15 let připravili tvůrci speciální verzi přístupnou od 12 roků.

-red-
zdroj: Radka Urbancová, Aerofilms
video: Aerofilms, Hypermarket Film

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast