Artušův synovec proti Zelenému rytíři ve filmu Davida Loweryho (trailer)

Zelený rytíř – novinka režiséra Davida Loweryho (Přízrak) vypráví příběh synovce Krále Artuše. Příbuzný slavného krále Sir Gawain (Dev Patel) se vydává na odvážnou cestu, na které se musí postavit Zelenému rytíři. Na cestě bojuje s duchy, obry, zloději i nebezpečnými intrikami lidí, které cestou potkává. Do kin by film podle původního plánu měl dorazit 18. června. Ale v současné situaci se na to samozřejmě nedá spolehnout. Podívejte se na trailer.

Příběh Sira Gawaina začíná na Nový rok na dvoře krále Artuše v Kamelotu. Zatímco všichni hodují a vyměňují si dary, do síně vjede obrovský Zelený rytíř na koni. Je vyzbrojen sekyrou a nese snítku cesmíny. Navrhne následující hru: kterýkoliv z rytířů má právo zasadit mu sekyrou jednu ránu, ale pod podmínkou, že Zelený rytíř do roka a do dne úder vrátí. Sir Gawain, nejmladší z Artušových rytířů, výzvu přijme a jediným úderem mu usekne hlavu. Rytíř však svou hlavu zvedne, připomene Gawainovi, že se s ním za rok a den setká v Zelené kapli, a odjede…



Adaptaci známé anglické básně z konce 14. století si pro svůj film vybral vizionářský režisér David Lowery, který před časem diváky překvapil velmi intenzivní fantasy romancí Přízrak (A Ghost Story). V hlavní roli rytíře Gawaina se představí britský herec Dev Patel. Ze známých jmen se v obsazení vyjímá zejména Alicia Vikander, Joel Edgerton nebo Sean Harris.

PŘEHLED ZMĚN A NOVÝCH TERMÍNŮ ZÁSADNÍCH FILMŮ

Trollové: Světové turné (14. května 2020)
Wonder Woman 1984 (13. srpna 2020)
Není čas zemřít (19. listopad 2020)
Krotitelé duchů: Odkaz (4. března 2021)
Morbius (18. března 2021)
Rychle a zběsile 9 (1. duben 2021)
Uncharted (8. říjen 2021)
Mulan
Tiché místo: Část II
Black Widow
Paroží 
Žena v okně
Mimoni: Padouch přichází
Králíček Petr bere do zaječích
Greyhound: Bitva o Atlantik
Scoob
Spongebob ve filmu: Houba na útěku (28. května)
Artemis Fowl (28. května)
Zelený rytíř (18. června)
Free Guy (9. července)
Top Gun: Maverick (16. července)
Expedice: Džungle (23. července)
Duše (8. srpna)

-red-
foto/video: A24, Totalfilm, Forum Film © 2020