Reality show s upíry od Taiky Waititiho pobaví i v čase pandemie (trailer)

V době celosvětové pandemie a ekonomických problémů si většina diváků asi nepustí Epidemii či jiné apokalyptické a katastrofické snímky. Mnozí z nás si chtějí zlepšit náladu únikem do světa, který je buď o něco hezčí nebo neskonale zábavnější: Už před pár lety jsme vás upozorňovali na výjimečný autorský a komediální talent Taiky Waititiho. Jeden z jeho nejzábavnějších filmů Co děláme v temnotách, který simuloval dokureality s upíry viděli první čeští diváci na varském festivalu. Po letech se extrémně zábavné látky chytla televize a vznikl stejnojmenný desetidílný seriál, který je k dispozici na HBO GO a v tuto chvíli se na této platformě objevuje každý týden nový díl z II. řady.

Co děláme v temnotách je hraný dokumentární pohled na každodenní (nebo spíše každonoční) životy tří upírů žijících pospolu na Staten Islandu, kteří se snaží naplánovat bohatou krvelačnou hostinu na počest návštěvy svého pána ze starého světa.

Taika Waititi (foto: Totalfilm.cz)

Novozélandský režisér, producent, herec a scenárista Taika Waititi má spoustu práce. Jen co nedávno převzal sošku Oscara za nejlepší adaptovaný scénář ke Králíčkovi Jojo, už zase pracuje na několika projektech. Jeho velikou devizou je nezaměnitelný humor, kterému nechybí svěžest, určitá bláznivost, ale současně ani chytrost.
Jedním z projektů, kterým se v současnosti věnuje je Next Goal Wins. Film právě v těchto dnech prochází postprodukcí a venku by se měl objevit na konci tohoto roku. V něčem je to podle Waititiho snímek podobný Nedotknutelným francouzských autorů Nakacheho a Toledana.

Již podruhé se Waititi pouští také do příprav na blockbuster z marvelovského světa. Thor: Love And Thunder je sice zatím úplně v samém začátku příprav, ale už teď je jisté, že se v něm vedle Chrise Hemswortha a Natalie Portman objeví také Christian Bale.
Ještě předtím, než byla oznámena jeho práce na Thorovi, dozvěděli se Waititiho fanoušci také o Akira, což je kyberpunkový animovaný film. Hraná verze snímku by měla vzniknout na základě manga předlohy Katsuhiro Otomota.

-red-
foto/video: HBO, Totalfilm.cz