Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Do kin se vrátí legendární pes Lassie (trailer)

Do kin se vrátí na začátku července slavná kolie Lassie. Dojemný příběh o psí věrnosti podle povídky Erica Knighta se na plátnech kin objevil už v roce 1943. Od té doby látka zaznamenala spoustu různých filmových i televizních adaptací. 2. července budou moci čeští diváci vyrazit na nové zpracování. Do kin půjde čerstvé německé zpracování s českým dabingem.

Povídka „Lassie se vrací“ vyšla v roce 1940 a hned získala obrovskou popularitu. Stejně jako první filmové zpracování z roku 1943, v němž jednu z dětských rolí i později slavná Elizabeth Taylor. Nesmrtelný příběh a postava Lassie se ve filmech, seriálech nebo komiksech v různých obměnách pravidelně vrací a v aktuálním zpracování původního příběhu předvede zase nové kousky.

Dvanáctiletý chlapec a jeho věrná psí kámoška Lassie jsou proti své vůli rozděleni a Lassie je převezena až na druhý konec země. Z nového domova ale uteče a vydává se na neuvěřitelně odvážnou, strastiplnou a někdy i zábavnou cestu zpátky.



Film vznikl tentokrát v Německu v režii Hanno Olderdissena. Ten má se srdceryvnými příběhy zkušenost. Za sebou má úspěšný snímek Rock My Heart o dívce, která má srdeční vadu a hrozí jí smrt. Olderdissenovi se ale přes těžké téma podařilo natočit pozitivní a originální snímek. Zdá se, že pro novou adaptaci světoznámé Lassie má slušnou průpravu.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast