Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmovka bude! Pořadatelé LFŠ posunuli na srpen a zkrátili na šest dní

Zatímco všechny ostatní důležité festivaly byly přesunuty o řadu měsíců (karlovarský byl dokonce zrušen), Letní filmová škola v Uherském Hradišti se uskuteční bez významnějšího posunu. Původně měla odstartovat v tradičním termínu na konci července. Nyní pořadatelé oznámili nový termín: 7.–12. srpna 2020. Organizátoři počítají s omezeným počtem diváků v sálech, s dodržováním povinných rozestupů, se zvýšenými hygienickými opatřeními a se zrušením davových akcí, tedy se všemi platnými pokyny ministerstva zdravotnictví. Akreditace budou spuštěny na začátku července.

45. LFŠ Uherské hradiště

„Mám radost, že se našemu týmu podařilo udržet vizi konání Filmovky a že vše směřuje k tomu, že skutečně bude! Je jasné, že kvůli dodržení všech hygienických a bezpečnostních norem bude jiná, než jak ji všichni známe. Jsem ovšem přesvědčená o tom, že to bude ročník, na který nikdo nezapomene a atmosféra v sálech bude srdečnější než obvykle. Veškerých příprav se zhostíme s největší možnou zodpovědností k našim návštěvníkům, hostům, partnerům i obyvatelům města tak, abychom naši milovanou Filmovku oslavili ve zdraví, lásce, radosti ze setkání a nových objevů. To vše v plné součinnosti se všemi institucemi. Těšíme se na společné tvoření a setkání s vámi, jako by to bylo poprvé,“  komentuje rozhodnutí Radana Korená, ředitelka festivalu Letní filmová škola Uherské Hradiště a Asociace českých filmových klubů.

Ředitelka LFŠ Radana Korená

„Zorganizovat festival v náhradní verzi bude nepoměrně složitější a těžší, než v režimu, na který jsme všichni zvyklí. Oceňuji dosavadní snahu AČFK udělat všechno pro to, aby se Letní filmová škola vůbec mohla uskutečnit. Ve snaze nalézt smysluplné a funkční řešení tradičního filmového svátku v Uherském Hradišti jsme s organizátory v těsném kontaktu a mohou počítat s naší pomocí při koordinaci jednotlivých akcí festivalu,“ dodává  Stanislav Blaha, starosta města Uherské Hradiště.

Akreditace budou spuštěny na začátku července. Z programu doposud byla oznámena sekce Terra festivalis: Izrael a předpremiérové uvedení na Oscara nominovaného filmu Corpus Christi. Na webu LFŠ jsou k dispozici Otázky a odpovědi k 46. LFŠ.

Archiv zpravodajství a rozhovorů z loňské LFŠ najdete zde.

-red-
zdroj: Libor Galia

foto/video: AČFK © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast