Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ondříčkův Zátopek do kin vběhne až v roce 2021 – v době olympiády

Ne náhodou souvisel letošní termín uvedení očekávaného filmu Davida Ondříčka Zátopek se souběžným konáním Letních olympijských her. Na základě současné krize se producenti rozhodli odsunout premiéru o rok, na léto 2021. Na správnosti rozhodnutí se producenti David Ondříček a Kryštof Mucha shodli i s distributorem filmu. Hlavní role ve filmu ztvárnili Václav Neužil a Martha Issová.

Zátopek – Václav Neužil

„Pečlivě jsme zvažovali, jak vzhledem ke změněné situaci uvést náš film do kin. Jeho přípravám i natáčení jsme věnovali mnoho úsilí a je pro nás důležité, aby nám nasazení do kin umožnilo oslovit co nejširší publikum. Věříme, že termín premiéry v příštím roce bude, i v souvislosti s konáním LOH v Tokiu, nejvhodnější,“ říká režisér a producent David Ondříček.
V Česku by měl Zátopek být poprvé uveden na 55. ročníku MFF Karlovy Vary, tak jak bylo původně plánováno. Film je v současné době ve stadiu dokončovacích prací.

David Ondříček – režisér filmu Zátopek

Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. Je také příběhem osudového setkání a celoživotní lásky dvou lidí, kterou nedokázaly zlomit ani sportovní nebo životní prohry. Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož bezmezně obdivuje. V rozhovorech Rona s Emilem se děj filmu retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu.

Film se realizuje v produkci Davida Ondříčka a Kryštofa Muchy ve společnosti Lucky Man Films, koproducentem projektu jsou Česká televize, Azyl Production (SK), Z Films, Accolade, Alef Nula, Sebre, innogy, T-mobile, Barrandov Studio. Distributorem filmu je společnost Falcon. Film Zátopek vznikl s laskavou osobní podporou paní Dany Zátopkové a s podporou Českého olympijského výboru.

-red-
zdroj: Uljana Donátová
foto: Lucky Man Films © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast