V kinech od 18. června

Nová německá komedie o partě přátel, která si zahraje zprvu nevinnou hru s mobilními telefony Téměř dokonalá tajemtství, láká mimo jiné i na několik herců z úspěšné série Fakjů pane učiteli. Do kin se vrací nejslavnější pes filmových přátel v novém zpracování klasiky Lassie se vrací. Dakota Johnson se snaží stát úspěšnou hudební producentkou v hollywoodské novince Kalifornský sen. A nakonec je tu český dokument o tajemném a provokujícím učení Příběh tantry.

Téměř dokonalá tajemství (Německo, 2019)


Na společné večeři se sejde několik párů a po pár sklenkách se rozhodnou, že svoje telefony položí na stůl a všechny zprávy, vzkazy i telefonáty budou ten večer sdílet. Zprávy se přečtou nahlas, hovory budou nahlas. Vždyť o nic nejde, bude zábava. Jenže právě naši chytří a mobilní kamarádi o nás vědí úplně všechno, znají naše tajnosti, druhé životy, drobné lži, milenky i milence. Nevinná hra se nejdříve vyvíjí jako báječná legrace, pak ale začnou chodit zprávy, které se svými partnery či přáteli raději nesdílíte. Rozjede se série šílených situací a trapasů, někomu u stolu bude nepříjemně horko a brzo bude horko úplně všem. Odejdou domů partnerské páry, které přišly, nebo budou v jiném složení nebo budou po večeři všichni single?

Téměř dokonalá tajemství
Das Perfekte Geheimnis
Režie: Bora Dagtekin
Scénář: Bora Dagtekin, Paolo Genovese (původní scénář)
Kamera: Moritz Anton
Hudba: Egon Riedel
Hrají: Levi Eisenblätter, Florian David Fitz, Jella Haase, Karoline Herfurth, Frederick Lau, Elyas M’Barek, Jessica Schwarz, Wotan Wilke Möhring


Lassie se vrací (Německo, 2020)


Dvanáctiletý chlapec Flo a jeho dlouhosrstá kolie Lassie jsou známá dvojka po celém okolí. Nerozluční a neoddělitelní kamarádi se nebojí žádné společné lumpárny a užívají si idylického života na venkově. Pak ale Floriánův táta přijde o práci a rodina se musí přestěhovat do malého bytu, kam mají psi přísný zákaz. Všichni jsou zdrcení, ale život umí být i takový. Verdikt je neúprosný, Lassie musí z domu pryč. Ujme se jí sympatický hrabě a vezme ji na své panství k severnímu moři na druhém konci země jako dárek pro svou vnučku. Na první pohled by Lassie nemělo nic chybět. Její věrnost ale nemá hranic, a jakmile se naskytne příležitost, uteče. Rozběhne se zpátky domů, tam, kde je Florián a jeho rodina. Vyráží na neuvěřitelné psí dobrodružství, na ohromnou cestu přes celou zemi, na cestu plnou překážek, hodných lidí, i lidí se zlými úmysly. Přestože je stovky kilometrů daleko, Lassie žene touha a nic ji nemůže zastavit. Pro všechny má jasný vzkaz: Vracím se domů.

Lassie se vrací
Lassie: Eine Abenteurliche Reise
Dobrodružný / Drama / Rodinný
Německo, 2020, 100 min
Režie: Hanno Olderdissen
Scénář: Jane Ainscough
Kamera: Martin Schlecht
Hudba: Enis Rotthoff
Hrají: Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Bella Bading, Matthias Habich, Justus von Dohnányi, Johann von Bülow, Sina Bianca Hentschel, Jana Pallaske, Christoph Letkowski, Milton Welsh, Sarah Camp, Luca Maric, Gode Benedix, Oliver Törner, Sina Reiß, Moritz Heidelbach, Jörg Rühl, Christian Skibinski


Kalifornský sen (USA, 2020)

Maggie (Dakota Johnson) se touží stát úspěšnou hudební producentkou. Jako osobní asistentka popové ikony Grace Davisové (Tracee Ellis Ross) by teoreticky měla mít tu nejlepší průpravu, jenže prakticky to takhle jednoduše nefunguje. Maggie je v Traciině životě ten nejposlednější poskok, který donáší kafe a oblečení z čistírny a čtyřiadvacet hodin denně je připravený plnit i ty nejbláznivější nápady své šéfové. Pokud má nějaký ten umělecký nápad, Traciin producent Jack (Ice Cube) ho pokaždé pohrdavě zamítne. A dobrý nápad by se přitom hodil, protože doposavad úspěšný hudební kolotoč se právě začíná trochu zadrhávat. Trace ví, že pokud ji nemá ujet vlak, měla by přijít s něčím novým, ale vůbec netuší, co by to mělo být. Lehce zneuznaná Maggie objeví mladého pouličního muzikanta Davida (Kelvin Harrison, Jr.) a rozhodne se mu pomoci s kariérou a sobě tak splnit svůj životní sen. Jenže dvě tak náročné profese nejde vykonávat zároveň, další komplikace přináší i to, že se Maggie do svého „klienta“ zamiluje. Některé sny se prožít dají, z některých se ale člověk musí včas probudit.

Kalifornský sen
The High Note
Drama / Hudební / Romantický
USA, 2020, 113 min
Režie: Nisha Ganatra
Scénář: Flora Greeson
Kamera: Jason McCormick
Hudba: Lesley Barber
Hrají: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, June Diane Raphael, Bill Pullman, Ice Cube, Eddie Izzard, Kelvin Harrison Jr., Zoë Chao, Deniz Akdeniz, Ben Lewis, Diplo, Jeffery Self, Eugene Cordero, Marc Evan Jackson, Parvesh Cheena, Bianca Lopez, Ross Partridge


Příběh tantry (Česko, 2020)

Tantra je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Celovečerní dokumentární film Viliama Poltikoviče představuje tantru v její původní podobě hinduistické a buddhistické, dotkne se i současné neotantry. Příběh tantry se prolíná s příběhem svérázné tantrické umělkyně Papiy Ghoshal, která přebývá v Kalkatě, Londýně a na Zbraslavi. Navštívíme místa, kde tantra žije od nepaměti, nahlédneme do mocných i bizarních rituálů a praktik v Indii i v Tibetu. S tantrou nás seznámí významné osobnosti jako je 14. dalajlama, Daniel Odier, Rob Preece, Ánandí Má, Stanislav Grof, Chokyong Palga rinpočhe a další.

Příběh tantry
Dokumentární
Česko, 2020, 92 min
Režie: Viliam Poltikovič
Scénář: Viliam Poltikovič
Kamera: Richard Špůr
Hudba: Ladislav Faktor
Hrají: Stanislav Grof, dalajlama Tändzin