Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ondřej Trojan: Když jsem hrál Elvise, Ivan mě začal režírovat (rozhovor)

Ondřej Trojan se v nové komedii Bourák objeví po boku svého bratra Ivana i v herecké roli. Ve filmu ztvárnil imaginaci Elvise Presleyho. „Když brácha, zjistil, že Elvise budu nakonec hrát já, začal mě na place trochu režírovat,“ prozrazuje producent a režisér filmu v našem rozhovoru.
Jak vypadala spolupráce bratří Trojanů na place, co bylo pro Ivana na roli Bouráka nejtěžší, jak náročné bylo přesvědčivě zatancovat a co oběma bratrům říká hudební styl filmu? To vše a ještě něco navíc se dozvíte v následujícím video rozhovoru. Komedie Bourák, kterou mnozí označují za první trojantinovku, vstoupila do kin právě dnes.

Ondřej svého bratra Ivana chválí: „Ivan je charismatická osobnost a je velmi pilný. S úskalími té role se dokázal poprat a já jsem se těšil, jakým způsobem tu postavu poskládá. Byl to pro něj protiúkol a pro mě to bylo strašně lákavé, co z toho nakonec vyleze.“

Ivan k tomu dodává: „Bylo to velký dobrodružství. Já jsem k tomu tak přistupoval. Hází se na mě, že jsem pečlivý. Ale já to považuju za normální, že ve chvíli, kdy mám na plátně opravovat auta nebo tančit, tak musím vědět, jak na to. Já vlastně taky rád improvizuju, ale příprava je důležitá.“

Scénář Bouráka napsal Petr Jarchovský a z námětu na sociální drama vznikla ulítlá černá komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů dřív, než půjde celá rodina ke dnu.

V dalších rolích diváci uvidí Jiřího Macháčka, Kristýnu Bokovou, Veroniku Markovou, Kryštofa Hádka, Kateřinu Winterovou, Jaromíra Dulavu, Jiřího Šimka, slovenské herce Milana Ondríka, Alenu Pajtinkovou, Petru Polnišovou, výtvarníky Jaroslava Rónu a Aleše Najbrta i režiséra Ondřeje Trojana. Zpěváky Bourákovy oblíbené kapely jsou Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová. Autorskou hudbu ve stylu rockabilly složil Roman Holý.

Film vstupuje do kin 11. června.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, Total HelpArt, Falcon © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast