Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Děti, zvířata a Mádl s Rambou – na place Deníčku moderního fotra (video)

Režisér Jan Haluza si nemohl pro svůj filmový debut vybrat lépe. Komedie Deníček moderního fotra je adaptací úspěšného bestselleru  Dominika Landsmana. V hlavních rolích originálního příběhu otce na mateřské dovolené se představí Jiří Mádl a Tereza Ramba. Na place ale na tvůrčí tým čeká mnoho nástrah. Především děti a zvířata. Jiří Mádl bude čelit nejen výzvě krotit děti, ale i poníky. V následujícím videu se dozvíte, jak to má se vztahem k dětem i Tereze Rambě. S tou ve filmu tvoří pár.

Pro natáčení rodinné komedie je důležitá i rodinná atmosféra na place a v tomto případě je konstelace více než slibná. „Je to všechno propojené. Jirka Mádl je můj kamarád a kdysi mě seznámil s mojí ženou, která je dobrou kamarádkou Terezy, takže to celé tak nějak zůstává v rodině. Můj druhý syn je stejně starý jako Terčino Slunce, takže jsme často v kontaktu, a řešení dětí je na denním pořádku. Věřím, že se nám právě tyto naše „interní věci” podaří do filmu dostat, aby byl celkově osobnější,“ říká Jan Haluza.

Dominik Lansman a Jiří Mádl čtou knihu a scénář filmu

Kniha Deníček moderního fotra vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. Zatím nejnovější kniha Dominika Landmana se jmenuje Na chalupě s moderním fotrem, v níž se vyprávění ujímá právě syn Čeněk.

Film vzniká v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková a Fénix Film.
Deníček moderního fotra uvede do kin CinemArt, premiéra je plánována na 21.ledna 2021. V dalších rolích uvidíme mimo jiné Lukáše Hejlíka, Romana Zacha, Pavlu Tomicovou, Ondřeje Malého, Lucii Benešovou, Roberta Jaškowa, Ivana Luptáka nebo Lucii Polišenskou.

-red-
foto: Vojtěch Resler, Totalfilm.cz
video: Totalfilm.cz, Fresh Lobster, CinemArt © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast