Děti, zvířata a Mádl s Rambou – na place Deníčku moderního fotra (video)

Režisér Jan Haluza si nemohl pro svůj filmový debut vybrat lépe. Komedie Deníček moderního fotra je adaptací úspěšného bestselleru  Dominika Landsmana. V hlavních rolích originálního příběhu otce na mateřské dovolené se představí Jiří Mádl a Tereza Ramba. Na place ale na tvůrčí tým čeká mnoho nástrah. Především děti a zvířata. Jiří Mádl bude čelit nejen výzvě krotit děti, ale i poníky. V následujícím videu se dozvíte, jak to má se vztahem k dětem i Tereze Rambě. S tou ve filmu tvoří pár.

Pro natáčení rodinné komedie je důležitá i rodinná atmosféra na place a v tomto případě je konstelace více než slibná. „Je to všechno propojené. Jirka Mádl je můj kamarád a kdysi mě seznámil s mojí ženou, která je dobrou kamarádkou Terezy, takže to celé tak nějak zůstává v rodině. Můj druhý syn je stejně starý jako Terčino Slunce, takže jsme často v kontaktu, a řešení dětí je na denním pořádku. Věřím, že se nám právě tyto naše „interní věci” podaří do filmu dostat, aby byl celkově osobnější,“ říká Jan Haluza.

Dominik Lansman a Jiří Mádl čtou knihu a scénář filmu

Kniha Deníček moderního fotra vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. Zatím nejnovější kniha Dominika Landmana se jmenuje Na chalupě s moderním fotrem, v níž se vyprávění ujímá právě syn Čeněk.

Film vzniká v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková a Fénix Film.
Deníček moderního fotra uvede do kin CinemArt, premiéra je plánována na 21.ledna 2021. V dalších rolích uvidíme mimo jiné Lukáše Hejlíka, Romana Zacha, Pavlu Tomicovou, Ondřeje Malého, Lucii Benešovou, Roberta Jaškowa, Ivana Luptáka nebo Lucii Polišenskou.

-red-
foto: Vojtěch Resler, Totalfilm.cz
video: Totalfilm.cz, Fresh Lobster, CinemArt © 2020