Neskutečná proměna Kumaila Nanjianiho v superhrdinu z Eternals

Příští rok do kin vtrhnou marvelovští Eternals, prastarý mimozemský rod, z jehož řad pocházel i Thanos, který v posledních dvou dílech Avengers solidně zatopil nejen jim, ale i polovině vesmíru. Ve filmu se objeví Salma Hayek, Angelina Jolie, trůnovští Richard Madden a Kit Harrington a třeba také pákistánsko-americký herec Kumail Nanjiani, známý především z role nerda Dineshe z amerického sitcomu Sillicon Valey a perfektní indie komedie Pěkně blběA právě drastická proměna jeho muskulatury se stala malou internetovou senzací, kterou nadšeně kvitují i kolegové, jako je Jamie Foxx nebo Hugh Jackman.

Kumail Nanjiani a jeho proměna (foto: Men´s Health)

Není to přitom poprvé, co marvelovská role proměnila obyčejného chlápka ve vysekaného superhrdinu – stačí si vzpomenout na Chrise Pratta nebo Paula Rudda, kteří do kostýmů Starlorda a Ant Mana také vlezli až s čerstvě upečeným six-packem. „Došlo mi, že hraju prvního jihoasijského superhrdinu, nechtěl jsem vypadat jako hnědej chlap od vedle, ale jako někdo, kdo obstojí vedle Thora a Kapitána Ameriky,“ okomentoval svou transformaci Nanjiani.

Chris Pratt a jeho proměna před pár lety

Inspirací pro vysněnou superhrdinskou postavu mu byla muskulatura bollywoodské hvězdy Hrithika Roshana. Nanjiani zpětně uznává, že se z nekonečných návštěv posilovny a intenzity tréninku málem zbláznil – jeho trenér dokonce navrhoval stimulovat mu svaly elektrickými impulsy. Před nedávno oslavenou čtyřicítkou přitom pákistánsko-americký herec neměl s intenzivním tréninkem větší předchozí zkušenosti. Návštěvy posilovny ho často donutily skoro zvracet a silně se podepisovaly i na jeho schopnosti se na cokoliv soustředit. Přesto se podle svých slov dokázal uvolnit zase až ve chvíli, kdy se do fitka vrátil.

Bollywoodský herec Hrithik Roshan

Šéf studií Marvel, producent Kevin Feige, Nanjianiho snahu samozřejmě podpořil a produkce ho zásobovala pěti jídly denně – počínaje vajíčky se steakem nebo kuřetem už k snídani. Nanjiani měl sice o víkendech o něco volnější režim (o popularitě cheat days mezi bodybuildery ostatně svědčí už hory palačinek na Instagramu Dwaynea Johnsona), ale na přítomnost cukru a lepku si jeho tělo odvyklo natolik, že kelímek pudinku ho „asi 12 hodin doslova fyzicky bolel.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

More pics from my @menshealthmag shoot by @emilyshur. I got to recreate some of my favorite action scenes! Link to story in bio.

Příspěvek sdílel uživatel @ kumailn,

Nikdy bych neřekl, že zrovna já postnu fotku bez trička, ale nadřel jsem se na ni tolik, že prostě musím. Buď umřeš jako hrdina, nebo žiješ tak dlouho, až se z tebe stane padouch. Když jsem před rokem zjistil, že si zahraju v Eternals, rozhodl jsem se změnit, jak vypadám. Nikdy bych toho nedosáhl, kdybych nestrávil rok v péči těch nejlepších výživových poradců a trenérů, placených největším studiem na planetě. Jsem rád, že takhle vypadám, a zároveň chápu, proč jsem tak nikdy nevypadal. Nebýt všech těch prostředků a času, nebylo by to možné,“ napsal Nanjiani na svůj Instagram k fotce, která od svého publikování nasbírala skoro 300 000 lajků.

Podle svých slov se Nanjiani ani po ukončení natáčení pravidelných návštěv fitka nevzdal, formu si ale spíš už jen udržuje. Někde totiž musí brát čas i na hraní her a maratony filmů s Harrisonem Fordem.

Eternals by měli vstoupit do kin 11. února 2021.

foto: Men´s Health, archiv
připravil: Martin Mažári