Novinka Wese Andersona budí otázky i krkolomným názvem (trailer)

Máme tu český trailer očekávané novinky filmového mága Wese Andersona. Vrací se poetika Grandhotelu Budapešť i jeho mnozí herečtí oblíbenci (Adrien Brody, Bill Murray, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Christoph Waltz) a ve výčtu jmen budeme ještě pokračovat. Film Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun (ano, tak zní skutečně český název vycházející věrně z originálu) má ve svém obsazení opravdu obří ansámbl velkých hvězd. Ve filmu se minimálně mihnou ještě: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Edward Norton, Owen Wilson, Willem Dafoe, Benicio Del Toro. Jeffrey Wright nebo Liev Schreiber. Opravdu neskutečná kumulace hvězd. Podívejte se na trailer. Film dorazí do kin na konci ledna 2021.

Wes Anderson si rád hraje. Dělá to s gustem sám pro sebe a mnoho otázek klade i svým divákům, kteří ho za to mají rádi. Originální i český název byl změněn z prostého Francouzská depeše teprve nedávno. Leccos zřejmě naznačuje.
Oficiální synopse zní takto: Milostný dopis novinářům odehrávající se v detašované redakci amerických novin ve fiktivním francouzském městě 20. století, který oživuje sérii reportáží publikovaných v časopise „Francouzská depeše“.
Těžko se v tom vyznat, počkat si budeme muset až do 28. ledna 2021, kdy film uvede Falcon v českých kinech.

-red- 
foto/video: Searchlight Pictures, Falcon © 2020