Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Padla první klapka komedie Matky, do kin vtrhnou v listopadu

První klapka romantické komedie Matky padla ve druhé polovině července v Černošicích. Režisér Vojtěch Moravec tady začal natáčet film, který představí čtveřici kamarádek a jejich život s dětmi, muži, sny a to všechno v realitě všedních dnů. V hlavních rolích se objeví Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Gabriela Marcinková a spoluautorka scénáře Sandra Nováková. Jejich partnery se stali Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Vladimír Polívka, Štěpán Benoni a Václav Neužil.

Matky – Hana Vagnerová

Scénář filmu napsala scenáristka Vanda Zaplatílková Hutařová společně s herečkou Sandrou Novákovou. „Obě jsou ve věku hlavních hrdinek, obě mají děti, obě vědí, jaké to je porodit a nezbláznit se z toho, obě jsou vtipné. A myslím, že ve scénáři tohle všechno je,“ potvrdil režisér Vojtěch Moravec, který tak zároveň režíruje svoji partnerku, Sandru Novákovou.

Hlavní roli ale svěřil herečce, která jako jediná ze štábu děti nemá. Haně Vagnerové. „Kouzlo té mojí role ale spočívá právě v tom, že si Sára všechno kolem mateřství nějak malovala a potom je docela překvapená, že realita je jiná. Takže mi to celkem hraje do karet,“ vysvětlila s úsměvem Hana Vagnerová.

Matky – Štěpán Benoni, Gabriela Marcinková, Petra Hřebíčková

Další výraznou postavu ztvárňuje herečka Petra Hřebíčková. „Hedvika žije v obrovském domě, má všechno, na co si vzpomene, ale chybí jí partner, který pořád pracuje. A ona je z toho už trochu zoufalá,“ popsala Hřebíčková, která má ve filmu, na rozdíl od reálného života, jen jedno dítě.

Pro Sandru Novákovou je jako pro spoluautorku scénáře natáčení splněným snem. „Jsem nadšená. Ty situace, které jsme kdysi s Vandou vymýšlely, najednou ožívají. Dívám se na záběry z kamery a je to nepopsatelný pocit,“ dodala představitelka Zuzany.

Petra Hřebíčková a Jiří Langmajer

Čtvrtou parťačku Elišku ztvárnila slovenská herečka Gabriela Marcinková, kterou čeští diváci znají například z filmů Šťastný nový rok, Důvěrný nepřítel nebo ze seriálu Doktor Martin.
A každá z této čtyřky samozřejmě řeší nejen muže a vztahy, ale i děti, protože právě porodily, jsou těhotné, nebo už potomky mají.

Film režiséra Vojtěcha Moravce poznamenala koronavirová pandemie stejně jako spoustu jiných projektů, a tak se natáčení z původně jarního termínu přesunulo na léto. A možná právě proto je vše připraveno tak důkladně, že po posledním srpnovém natáčecím dnu zasednou filmaři do střižny a film uvidíme v kinech už 26. listopadu tohoto roku.

Snímek matky produkuje Up&Up production Moniky a Jana Schwarczových, distributorem je společnost Bontonfilm.

-red-
zdroj: Gabriela Vágner
foto: Up&Up production © 2020

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast