Štěstí je krásná věc – obří výhra v loterii v nové české komedii od 27. srpna

Další koronavirem posunutá česká novinka má nové datum premiéry. Štěstí je krásná věc s Petrou Hřebíčkovou a Karlem Zimou v hlavních rolích představí i dvě písně Richarda Müllera, včetně písně Štěstí je krásná věc, podle které se celý film jmenuje. Už první odtajněné video z natáčení nabízí hodně z příběhu filmu. Podívejte se s námi na plac.

„Je to romantická komedie, takže má happy end a tím je v našem případě svatba,” prozradil režisér snímku Jiří Diarmaid Novák. Petra Hřebíčková se jako Jana těšila na natáčení svatby i následnou veselici. „To, že se vdávám, je hrozně dojemný. Oba jsme si s Karlem Zimou před oltářem poplakali. Karel je ve filmu hasič, takže jsme měli hasičskou svatbu,” svěřila se představitelka hlavní role. „Natáčení bylo pro mě i Karla hodně zábavné, vyzkoušeli jsme si spoustu nových věcí. Bylo to adrenalinové, i plné romantiky a humoru,“ dodala v současnosti jedna z neobsazovanějších hereček u nás.

Štěstí je krásná věc (foto: Bioscop)

Po divácky úspěšných filmech Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, Všechno nebo nic nebo Kajínek tentokrát přišla producentská dvojice Pavel Pásek a Igor Konyukov s romantickou komedií, ve které nezaměstnaný pár v podání Petry Hřebíčkové a Karla Zimy vyhraje balík peněz v loterii. „Vyhrát takový balík pro ně není výhra, ale spíš problém. Nedokážou s tím najednou nakládat a z toho vznikají vtipné situace. A samozřejmě taky problémy, takže to chvíli vypadá i na rozchod,“ popsali své postavy Jany a Čendy Hřebíčková a Zima.

Štěstí je krásná věc (foto: Bioscop)

„Je to komedie o dvojici, která vyhrála obrovskou částku peněz, což ale začne narušovat jejich vztah,“ řekl režisér Jiří Diarmaid Novák, který má za sebou seriály jako Kafe & Cigárko, Comeback či dokumentární Na cestě.

Ve filmu se objeví také Jan Dolanský jako bratr hlavního hrdiny, jejich otce ztvárnil Ondřej Pavelka a nepřejícího souseda Marek Taclík. V dalších rolích diváci uvidí například Tomáše Jeřábka, Zdeňka Godlu, Markétu Hrubešovou, Jaroslavu Pokornou, Martina Písaříka, Davida Novotného či Leoše Nohu.

Na plátně zazní nejen notoricky známý song Štěstí je krásná věc. „Když mi producent Igor Konyukov zavolal, jestli bych nazpíval další píseň do filmu, přišlo mi to nejdřív jako trochu absurdní nápad, mít tam dvě písničky. Tvůrci totiž ve filmu použili už originální skladbu Štěstí je krásná věc, kterou jsem nazpíval před 30 lety. Když mi ale novou písničku poslali, změnil jsem názor,“ vysvětlil Richard Müller, jehož druhý song ve filmu se jmenuje Chladnej den, hudbu k němu složil hudební skladatel René Rypar a text napsala Gábina Osvaldová.

Snímek Štěstí je krásná věc se natáčel loni na jaře v Praze a ve středočeské obci Líšná a jejím okolí.
Distributorem filmu je Bioscop a do kin přijde 27. srpna 2020.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm.cz © 2020