Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tenet je přesunut na neurčito, co další filmy?

Čekali jsme to. Spekulovalo se o tom řadu týdnů. Vzhledem ke stále se zhoršující situaci v USA se Warner Bros. rozhodlo zrušit plánovanou premiéru očekávaného hitu Tenet. Film Christophera Nolana byl nejprve přesunut na konec července a před nedávnem na 12. srpen. Letos v létě se už ale do kin určitě nepodívá. A studio ani Nolan zatím nezveřejnili, kam snímek chtějí přesunout. Studio ale dodalo, že pro Nolanův spektákl chystá speciální distribuční strategii. Co to znamená?

Zdá se, že by se konečně svět mohl dočkat speciálního přístupu k jednotlivým teritoriím. Pokud se situace v USA v dohledné době nezlepší nebo se bude zhoršovat v Číně, je klidně možné, že Warneři pošlou Teneta v Evropě do kin a ve Státech ho divákům nabídnou online. Tento model naposledy zafungoval u podstatně méně významného animáku Scoob!, ale stačí vytvořit fungující precedens a evidentně se tím i velké studio zabývá a zjišťuje distribuční možnosti.

V každém případě odsun Teneta znamená zmařené naděje na nakopnutí letní sezóny, které se letos rozhodně nedá říkat blockbusterová. Jak to dopadne s Wonder Woman 84 je nejisté. Stejně tak netušíme, jak naloží Disney s Mulan a jestli se v září dočkáme vymodleného Tichého místa II. Osud Bonda je taky ve hvězdách, už několik týdnů jakékoliv dotazy MGM ignoruje.

-red-
video: Vertical Entertainment © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast