Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dabingová premiéra Moniky Absolonové a hned negativní postava! (video)

Ačkoliv zpěv Moniky Absolonové můžeme znát již z mnoha animovaných filmů, letos se poprvé chopila i samotného dabingu jedné z hlavních postav. V rodinném muzikálu Trollové: Světové turné dabuje roli drsné rockové královny Bárby, kterou v originálním znění namlouvá americká herečka Rachel Bloom. Česká verze rodinného muzikálu pro celou rodinu Trollové: Světové turné vznikala v pražském dabingovém studiu LS Productions. Film právě vešel do českých kin.

„Už jsem měla tu možnost párkrát v animovaných filmech zpívat, ale nikdy jsem v nich nemluvila. Je to pro mě první zkušenost a jsem na sebe dost zvědavá,“ říká zpěvačka. Dodává, že se zápornou postavou rockerky Popy mnoho společného nemá, ale za to se v této šílené postavě může pořádně vyřádit.
Režisér českého znění Ondřej Izdný říká, že s Monikou spolupracuje již po několikáté, ale její výkon jako dabérky ho překvapil: „Monika se během natáčení naučila veškeré technické fígle, které jsou k dabingu potřeba. Takže je možné, že se nám rodí nová – i dabingová hvězda.“

V hlavních rolích se v českém znění dále představí Martin Písařík (Větvík) a Ivana Korolová (Poppy). Oba můžeme znát již z prvního dílu, ve dvojce se nově objeví například i Petr Janda jako Král Nářez nebo Václav Noid Bárta v roli Prince Dý.

Trollové: Světové turné vstoupilo do českých kin 6. srpna.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast