Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Disco: Teenagerka v zajetí tance, církve a sociálních sítí (trailer)

V září do kin vstoupí dvě dramata s dospívajícími hrdiny. Protipólem pokračování komerčního hitu After bude norské taneční drama Disco. Strhující film o dívce, která hledá sama sebe mezi freestyle tanci a neonovou církví pro mladé, vejde do kin 24. září. Předpremiéra filmu proběhne na MFF Febiofest. V hlavní roli filmu září charismatická hvězda oblíbeného teenagerského seriálu SKAM Josefine Frida.

Na povrchu se všechno zdá být perfektní. Mirjam je devatenáctiletá teenagerka, která jde příkladem, ať už jako mistryně světa v disco freestyle tancích nebo jako chlouba moderně působícího evangelického hnutí Friheten. Pod ideální maskou ale prožívá Mirjam duchovní i fyzickou úzkost, kterou ji působí dospívání, problémy v rodině a tlak okolí. Praskliny se rychle šíří.

„Disco dělá přesně to, co by dobré drama (nebo horor) dělat měl. Skrze soucit s hlavní postavou umožňuje divákovi zhodnotit svůj vlastní systém hodnot.“
SCREEN ANARCHY

Mirjam zkouší všechno, rozhovory s příbuznými, motivační nahrávky charismatických kazatelů, tvrdší trénink… Zoufalství zavede dospívající dívku do náruče nové kongregace, která pod konzervativním zevnějškem maskuje temné kultické jádro. Disco je netradiční film o dospívání, přijetí sebe sama, fanatismu a bizarních formách spirituality v éře sociálních sítí.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Film vejde do českých kin 24. září v distribuci Artcamu.[/pullquote]

-red-
zdroj: Hedvika Petrželková
foto/video: Artcam © 2020

 
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast