Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Muž se zaječíma ušima režiséra Martina Šulíka představuje trailer

Slovensko-česká tragikomedie Muž se zaječíma ušima představuje první ochutnávku. Snímek režiséra Martina Šulíka o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, o představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické, vejde do českých kin 5. listopadu.

Film Muž se zaječíma ušima představí mnoho skvělých slovenských a českých herců. Postava hlavního hrdiny, spisovatele Josefa, byla napsána přímo na tělo Miroslavu Krobotovi, uznávanému českému režisérovi, který se ve zralém věku stal oceňovaným a oblíbeným hercem. V roli jeho nejlepšího přítele se představí legendární Oldřich Kaiser. „V případě Oldřicha Kaisera měl Martin Šulík jemnou obavu, zda není příliš odvážné požádat ho o spolupráci. Nakonec ale diváci uvidí, proč tuto roli hraje právě on,“ prozradil producent filmu Rudolf Biermann s tím, že naopak velmi lehké bylo obsadit ženské postavy. Manželku hlavního hrdiny ztvárnila Zuzana Kronerová, jeho přítelkyni  Alexandra Borbély a spisovatelovu dceru si zahrála Táňa Pauhofová.

Muž se zaječíma očima (foto: Bioscop)

Zuzana Kronerová s Martinem Šulíkem spolupracovala poprvé. „Já jsem už ani nedoufala, že budu s Martinem Šulíkem natáčet. Neříkám, že bych na to myslela celý život, ale moc mě potěšilo, že jsem s ním na tomto filmu mohla pracovat,” vzpomíná oblíbená herečka.

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky… Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy…

Zuzana Kronerová

V pořadí desátý hraný film režiséra Martina Šulíka přijde do českých kin 5. listopadu a na jeho scénáři Šulík tradičně spolupracoval se svým dvorním spoluscenáristou Markem Leščákem. Tentokrát nabízí příběh o muži, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje slyšet nejen hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky.

Martin Šulík, Martin Štrba a František Lipták se ve filmu objeví i jako herciFilm už také tradičně natočil kameraman Martin Štrba a v osvědčeném týmu nemůže chybět ani producent Rudolf Biermann „Martinovy scénáře vždy reagují na něco, co zná ze života, co ho zajímá, co se ho dotýká. A to se většinou dotýká i mě. Konkrétně v Muži se zaječíma ušima je to motiv zralého muže,“ přiznal Rudolf Biermann, který produkoval většinu Šulíkových filmů.

Film Muž se zaječíma ušima vznikl v produkci společností Titanic a In Film Praha. Koproducenti filmu jsou RTVS – Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televize.
Do české kinodistribuce uvede film Muž se zaječíma ušima společnost BIOSCOP 5. listopadu 2020.

-red-
zdroj: Jana Šafářová
foto/video: In Film, Bioscop © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast