Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nálož komiksových novinek aneb Into the Batmanverse!

Po víkendu rozkopne dveře koronavirově okurkové sezony netrpělivě vyhlížený sci-fi thriller Tenet, který má brzy dostat nový trailer. Tím ale blockbusterové novinky nekončí a filmoví fandové můžou jen opatrně doufat, že se skutečně začíná blýskat na lepší časy. Vše samozřejmě notně závisí právě na tržbách Tenetu, který je jakousi vlaštovkou a testováním ekonomických vod v situaci, kdy kina ve větší části planety jsou stále zavřena nebo aspoň fungují v omezeném režimu. Podpořit kinaře a zároveň vábit ke zveřejnění nové filmové pecky naštěstí není nic těžkého – stačí si užít večer a zajít na nejnovější nolanovku do nejbližšího sálu. Čekání na čtvrteční českou premiéru si můžete zkrátit řadou novinek, které ocení zejména komiksoví fanoušci – podle čerstvých zpráv se může skoro až zdát, že proběhl miniaturní virtuální comic con.

Začneme Marvelem a dvěma informacemi, které sice nesouvisí s primárním avengeřím universem, ale i tak mohou potěšit nejednoho fandu. 27. srpna spolu s Tenetem vstoupí do českých kin i nový přírůstek do světa X-menů, mnohokrát odložený hororově laděný snímek Noví mutanti o partě schopnostmi obdařených teenagerů, který studio Disney získalo po nedávné akvizici Foxu a konečně je posílá do světových kin.

Mezitím studio Sony, které si s Disneym půjčuje do společných MCU projektů Spider-Mana s tváří Toma Hollanda oznámilo počátek realizačních prací na filmu o pavoučí hrdince Spider-Woman, který zrežíruje Olivia Wilde. Z herečky známé především z Doctora House se vyklubal nadějný režisérský talent, který zaujal svým debutem Booksmart (pro české publikum notně zprzněný distribučním názvem Šprtky to chtěj taky).

Olivia Wilde

Smršť nových materiálů a informací ovšem hledejme spíše u konkurenčního DC a studia Warner. Očekávání traileru na alternativní verzi Justice League od jejího původního režiséra Zacka Snydera, kterou po nešťastné smrti jeho dcery dotočil k nelibosti většiny fanoušků i kritiků režisér prvních dvou Avengers, Joss Whedon, se potkalo s oznámením, že do role Batmana se v právě připravované sólovce Flashe vrátí Ben Affleck, který podle všech informací měl s rolí skončit už po krátkém cameu v Justice League z roku 2016. V příběhu vycházejícím ze slavné komiksové série Flashpoint, kdy se Flash vrací do minulosti a vytvoří tím pěknou paseku plnou alternativních realit, by se měl fanoušky vzatý na milost Battfleck setkat dokonce s původním Batmanem z osmdesátkových filmů od Tima Burtona, kde jej ztvárnil fantastický Michael Keaton. DC si tak bere příklad ze svých seriálů, které s oblibou operují s nejrůznějšími iteracemi svých hrdinů napříč různými médii (například v seriálu Crisis on Infinite Earths se nedávno se seriálovým Flashem v podání Granta Gustina setkal právě filmový Flash Ezry Millera z Justice League).

Kde začíná být běžný divák zmaten, komiksoví fandové vrní blahem, a to nejsme u konce. Nejen, že se fandové Batmana v sólovce Flashe dočkají hned dvou verzí své oblíbené postavy, po vzoru Jokera se můžeme těšit i na temnější verzi netopýřího muže, která by se zbytkem vzájemně propletených filmů neměla těsněji souviset. The Batman od talentovaného Matta Reevese, který by měl vstoupit do kin 1. října 2021 a který už stihl polarizovat fanoušky jak neobvykle vypadajícím kostýmem, tak obsazením Roberta Pattinsona do hlavní role, brzy dostane nový plakát (na kterém je někdejší upír ze Stmívání a Cedrik Diggory z Potterovek zcela k nepoznání) a první trailer. Zatím se podívejte na kostýmní test v následujícím videu.

Novým sexy vizuálem lákajícím na osmdesátkovou estetiku pak láká i Wonder Woman 1984, která by měla do kin dorazit 1. října letošního roku a po vzoru konkurenčního Thora od Marvelu oživit fantasy ladění popkulturní retro estetikou, která je v současné době velmi oblíbená.

Wonder Woman 84

The Suicide Squad, na kterém se po dočasném vyhazovu z Marvelu vyřádil režisér Strážců galaxie James Gunn, se také pochlubil novým vizuálem a potvrzeným cast listem, který sice není moc překvapivý, ale potěší minimálně díky angažmá zajímavých jmen, jako je meme hrdina John Cena, Nathan Fillion z Firefly, stále populárnější Taika Waititi, Margot Harley Quinn Robbie, Michael Rooker nebo Idris Elba. Pokračování čtyři roky starého Sebevražedného oddílu by do kin mělo dorazit 6. srpna 2021.

Další novinky z nadcházející akce DC FanDome budeme sledovat.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz, 20th Century Studios, Warner Bros. © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast