Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Palm Springs – nejlepší komedie tohoto léta za týden v kinech (trailer)

Sice novinka, už teď podle ohlasů ze Sundance i pozitivních kritik takřka kultovní. Mnoho pozitivních přívlastků doprovází novou americkou komedii Palm Springs o dvojici, která uvízne v časové smyčce na otravné kalifornské svatbě. Film si získal uznání za svěží a zábavně drzý přístup k žánru romantické komedie. Kromě pozitivních ohlasů překvapil tvůrce i nečekaný komerční úspěch. Do českých kin vstoupí novinka 13. srpna.

Po premiéře na festivalu v Sundance se film prodal za nejvyšší částku v historii festivalu, aby následně stanovil nové rekordy americké platformy HULU ve sledovanosti a zájmu na sociálních sítích.
K úspěchu filmu režiséra Maxe Barbakowa velkou měrou přispělo skvělé herecké obsazení. V roli pohodáře Nylese exceluje držitel cen Emmy a Zlatého globu Andy Samberg, který se nejdříve proslavil jako komik. Samberg je členem tria The Lonely Island, jehož videa mají na YouTube přes 2,4 miliardy zhlédnutí, od roku 2005 vystupoval v pořadu Saturday Night Live.
Sarah, cynickou a nevázanou sestru nevěsty, pak neodolatelným způsobem ztvárnila Cristin Milioti. Tu diváci pamatují například z filmu Vlk z Wall Street či seriálů Černé zrcadlo a Fargo. Perličkou pro české diváky je fakt, že Milioti na Broadwayi vystupovala v muzikálu Once v roli postavy, kterou ve stejnojmenném filmu hrála Markéta Irglová. Milioti za svůj výkon získala cenu Grammy a kritici oceňovali její „přesvědčivý český přízvuk.“

Embed:

Česká premiéra filmu přichází v době, kdy kina stále bojují s úbytkem diváků a nedostatkem premiér. „Palm Springs je dokonalá americká komedie. Je vtipná, trochu cynická, trochu romantická a přitom se vyhýbá veškerým klišé. Taková injekce dobré nálady, vzácný druh snímku, který letos v českých kinech chyběl. Proto jsme dělali všechno proto, abychom ji stihli získat a uvést ještě v létě. Palm Springs má rozhodně potenciál přilákat do českých kin hodně diváků.,“ uvádí ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle.

-red-
foto/video: Aerofilms © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast