Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Šarlatán, Nabarvené ptáče, Budiž světlo a Služebníci jsou ve výběru na Evropskou filmovou cenu

Evropská filmová akademie dnes zveřejnila první část širšího výběru filmů vybraných k následnému užšímu výběru akademiků na Cenu Evropský film roku (další zveřejní v září). Evropské filmové ceny se budou letos udílet v islandském Reykjavíku 12. prosince. Mezi úspěšné filmy v širších nominacích se dostaly i dva české a dva slovensko-české filmy. Jde o čerstvou novinku Agnieszky Holland Šarlatán, Nabarvené ptáče Václava Marhoula a výrazná slovensko-česká dramata Budiž světlo (Nech je svetlo) a Služebníci (Služobníci). 7. listopadu se pak dozvíme, zda jeden z těchto čtyř výrazných filmů zůstane i v užší nominaci.

V širším výběru nechybí ani polský oscarový nominant, drama Corpus Christi, které do českých kin vstoupí v září. Ve výběru je 32 snímků z celé Evropy. Významné zastoupení ve výběru má italská, německá, španělská, britská a francouzská kinematografie.
Podrobný seznam nominovaných filmů najdete zde.

Totalfilm.cz je tradičním partnerem Evropské filmové akademie v České republice. Prostřednictvím našeho portálu bude možné opět hlasovat pro favorita v Ceně diváků (People´s Choice Award). Jeden vylosovaný hlasující pak získá cestu na Evropské filmové ceny s doprovodem do islandského Reykjavíku.

-red-
zdroj: EFA 
foto/video: CinemArt, Aerofilms © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast