Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE SI POSLECHLI NÁŠ PODCAST S REŽISÉREM PETEREM BEBJAKEM? MIMO JINÉ O NOVINCE SMRŠŤ NEBO VEDLEJŠÍ PRODUKT? NAJDETE HO ZDE.

Známí neznámí – točí se česká verze hitu Naprostí cizinci

Silná herecká sestava a námět, který funguje napříč Evropou. Italský film Naprostí cizinci se už dočkal mnoha mezinárodních verzí. Nejnověji v českých kinech můžeme vidět německou, pod názvem Téměř dokonalá tajemství. V těchto dnech probíhá natáčení česko-slovenské verze nazvané Známí neznámí. Hlavních rolí se ujaly známé české a slovenské herecké osobnosti: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Martin Hoffman, Tomáš Měcháček, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Anna Kadeřávková a Sveťo Malachovský.

Martin Hofmann a Tomáš Maštalír foto: Stanislava Topoľská

Naprostí cizinci (Perfetti sconosciuti) režiséra Paola Genovesy je film, podle nějž vznikl největší počet lokálních remaků v historii kinematografie. Díky tomu je i zapsán v Guinessově knize rekordů. Film získal i několik prestižních filmových ocenění.

„Jsem šťastná, že jsme to byli právě my, kdo vyhrál bitvu o práva na tento film pro území Česka a Slovenska. Zájemců totiž bylo více, ale italský producent se rozhodl právě pro nás, což je nesmírně velký závazek. Scénář nás upoutal už při prvním čtení a jeho adaptaci pro slovenského a českého diváka jsme svěřili zkušenému scenáristovi Petrovi Jarchovskému a naší debutující režisérce Zuzaně Mariankové. Myslím si, že i díky této jedinečné kombinaci zkušenosti a mladické dynamičnosti můžeme vytvořit opravdový divácky hit. Přinášíme totiž skvělou vztahovou komedii ve fantastickém obsazení, plnou humoru a lidskosti, ale i odhalených pikantních tajemství,” vyznala se ze svých pocitů producentka Wanda Adamík Hrycová.

Producenti Petra Polnišová, Juraj Brocko a Wanda Adamík Hrycová (foto: Stanislava Topoľská)

Mladá a talentovaná Zuzana Marianková, která se ujala režie filmu, má na svém kontě několik úspěšných studentských filmů a populárních televizních seriálů, jako Za sklom, Oteckovia, Horná Dolná, Špecialisti či Kuchyňa. V žánru celovečerních filmů jde o její režijní prvotinu. “Jsem velmi šťastná, že mě producenti oslovili na tento film. Kromě vynikajícího a vtipného scénáře jsem dostala česko-slovenské obsazení snů a těším se, že se je při jejich vytížení vůbec podařilo dostat dohromady. Pracuje se s nimi výborně. Všichni mají vedle komediální roviny i hluboký dramatický rozměr, takže jsem přesvědčená, že divákům připravíme skvělý film, který je nejen rozesměje,“ vyjádřila se k nové tvůrčí příležitosti Marianková.

Tomáš Maštalír a Táňa Pauhofová (foto: Stanislava Topoľská)

Jednu z hlavních postav filmu si měl zahrát i Vojta Kotek, měl ale dopravní nehodu, díky níž skončil v nemocnici. I když se před tím zúčastnil na prvních přípravách natáčení, nakonec muselo být zahájeno bez jeho účasti a tvůrci si za něj museli na poslední chvíli nalézt přiměřenou náhradu. Potvrdila to i herečka Petra Polnišová, která je zároveň koproducentkou filmu: „Nesmírně nás mrzí to, co se Vojtovi stalo. My sice přišli o skvělého herce, ale důležité je, že je v pořádku a oddychli jsme si, že jeho nehoda nebude mít žádné trvalé následky. Teď se hlavně potřebuje dát dohromady a my musíme jít dál. Určité nám bude chybět, byla s ním velká zábava a je to velmi milý člověk. Zdraví je však na prvním místě.“

Detaily ke změně obsazení jedné z hlavních rolí prozradila ze zákulisí i producentka Wanda Adamík Hrycová „Podařilo se nám nemožné. Přeobsadit dva dny před natáčením celovečerního filmu jednu z hlavních postav tak, aby to nemělo negativní vliv na vlastní film, je úloha nesmírně náročná. A nejde jen o předělání kostýmů a znalost textů, kterých je v naší konverzační komedii opravdu požehnaně.  Největším oříškem bylo najít herce, který k svým kolegům zapadne herecky, energicky, vizuálně a ještě má celý srpen čas na natáčení. Nám se to chválabohu podařilo, a tímto veřejně děkuji Tomášovi Měcháčkovi, že nám zachránil krk a jeho ženě, že nám ho pustila, i když jsme jí pokazili prázdniny.“ Tomáš Měcháček je herec, komik a režisér, kterého diváci znají nejen jako „hodného bankéře“ z reklamy či jako pohotového baviče ze stand-upových vystoupení Na stojáka, zahrál si také ve filmech Protektor, Milada, Úsměvy smutných mužů a nejnověji v komedii 3Bobule.

Za realizací projektu stojí zkušení tvůrci. Scénář komedie má v rukách Petr Jarchovský, scenárista filmů PelíškyŽelaryPupendo Občanský průkaz. Producentsky film zastřešuje Wanda Adamík Hrycová, koproducenty jsou Petra Polnišová a Juraj Brocko. Režisérkou filmu je Zuzana Marianková a její tvůrčí tým doplňují Peter Bencsík (kamera), Viera Dandová (výprava) Alexandra Grusková (kostýmy) a Matej Beneš (střih).

Česká premiéra komedie ZNÁMÍ NEZNÁMÍ je naplánovaná na 10. prosince 2020 a jejím distributorem je CinemArt.

-red-
foto: CinemArt © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast