Josef Trojan jako Abstinent a zahradník (video)

Mezi letošní Young Stars Zlín Film Festivalu patří talentovaný herec Josef Trojan, který přijel uvést film Abstinent, v němž ztvárňuje hlavní roli. S Josefem jsme se setkali při tradičním festivalovém sázení stromů, jehož se účastnil společně s Tomášem Daleckým a Tomášem Mrvíkem, kteří reprezentují snímek Smečka z hokejového prostředí. Jak se Josefovi líbí na festivalu a jak vzpomíná na svou roli v Abstinentovi se dozvíte v našem video rozhovoru.

Josef Trojan není na festivalu letos poprvé, jako host se ho účastnil již v minulých letech. Pro zařazení mezi letošní Young Stars měli organizátoři hned několik důvodů: „Prvotním impulsem bylo jeho účinkování ve filmu Abstinent, který spadá přesně do kategorie snímků, které chceme mladým lidem ukázat. To, že se Josef následně úspěšně představil na Berlinale ve snímku Šarlatán, jen podtrhuje jeho herecké kvality a dokládá jeho obrovský potenciál. Naše volba tak byla jednoznačná,“ vysvětluje umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

Abstinent je komorní psychologické drama z roku 2019, které otevírá téma závislosti mladých lidí na alkoholu. Režíroval ho David Vigner, pro něhož je film celovečerním hraným debutem.

„Když jsem četl scénář, uvědomil jsem si, že to bude velká výzva. Je to náročné téma a postava je to taky náročná. Bylo zajímavé prožít si tu emoci, kdy se člověk strašně těší a zároveň se taky bojí,“ říká Josef Trojan.

Kromě Abstinenta můžete Josefa také aktuálně vidět ve filmu Agnieszky Holland Šarlatán, kde ztvárňuje titulní postavu léčitele Jana Mikoláška v mladém věku.
Film je v českých kinech od 20. srpna 2020.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, CinemArt © 2020

Článek jsme oštítkovali takto: