První říjnový pátek zahraje Filmová filharmonie v Rudolfinu westernové hity

Tenkrát na západě, Vinnetou nebo Poslední Mohykán. Nejen hudba z těchto legendárních filmů bude k poslechu již v pátek 2. října v pražském Rudolfinu. Filmová filharmonie představí to nejlepší z westernového žánru. K programu se vrací po šesti letech, tentokrát ale ve velkém symfonickém obsazení ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Poslední vstupenky jsou ještě v prodeji.

Filmová filharmonie a dirigent Josef Kurfiřt

„Orchestr spolupracuje s těmi nejlepšími z oboru, máme velkou radost, že i u příležitosti koncertu Western se na pozici koncertního mistra představí houslový virtuóz David Pokorný,“ říká Matěj Lehár, ředitel Filmové filharmonie. Dirigentské taktovky se po úspěchu předchozích koncertů nedokončené minulé sezóny ujme opět dirigent Josef Kurfiřt. Pěvecký sbor pod vedením Lenky Dandové tentokrát doplní také sóloví zpěváci Tereza Hořejšová a Petr Šmiřák.


Je nemyslitelné, aby chyběla ústřední píseň filmu Tenkrát na západě, kterou si již bez pěveckého sóla ani není možné představit. Jako vždy nebudou chybět nejoblíbenější hity ani programové novinky, Rudolfinum tak zaplní skladby z filmů Malí kovbojové, Sedm statečných, Tenkrát na Západě, Hodný, zlý a ošklivý, Poslední Mohykán, Wyatt Earp, legendární Vinnetou nebo Rychlejší než smrt.

Nebude tedy nouze ani o velká jména skladatelů filmové hudby, jako jsou John Williams, Ennio Morricone, James Newton Howard nebo Alan Silvestri.

„Jsem velmi rád, že mohu spolupracovat s mladými nadšenými profesionály. Téma western je pro mě srdeční záležitostí, protože jsme tímto tématem zahájili působení našeho orchestru a vždy pro mě tak bude tím prvním. Jsem rád, že mohu tentokrát program rozšířit o další skladby a program Western uvést právě v Rudolfinu spolu s pěveckým sborem,“ těší se ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár, který je zároveň dramaturgem tohoto programu.

Předností Filmové filharmonie je profesionalita a precizní nastudování každé skladby, které se snoubí s osobním nasazením každého člena orchestru. Koncerty Vám kromě poslechu skvělé symfonické hudby přinesou nezapomenutelný zážitek, díky kterému si hudbu vychutnáte ještě intenzivněji, než při sledování filmového plátna.
Kompletní program koncertu je k dispozici na webu nebo facebooku.
Vstupenky na koncert jsou v prodeji na www.filmharmonie.cz.

-red-
foto/video: Filmová filharmonie, Totalfilm.cz © 2020