Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Ve Zlíně se představují Mlsné medvědí příběhy (trailer)

Ve slavnostní předpremiéře se představí v neděli dopoledne na Zlín Film Festivalu animovaný povídkový film pro nejmenší Mlsné medvědí příběhy. Jeho uvedení ve Zlíně doprovází filmové workshopy nebo čtení knížek autora předlohy v Domě České televize na náměstí Míru. Veselá dobrodružství dvou věčně hladových chlupáčů a jejich kamarádů z celého světa, animovaný film pro děti vstoupí do kin 10. září.

V povídkovém filmovém dobrodružství režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové, se na plátnech kin objeví v hlavních rolích nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška. V novém povídkovém filmu mají obzvlášť napilno. Uvidíme, jak se tito zábavní chlupáči seznámili, jak spolu vaří nebo ochutnávají lanýže, jak v létě slaví Vánoce, které každou zimu prospí, i jak se usmiřuje medvědí hádka. Dokonce je čeká obrovská hostina, kam dorazí medvědi z celého světa. Hudbu k doprovodné filmové písničce nazvané Brumbrum, Miška! složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi.

Mlsné medvědí příběhy (foto: Aerofilms)

Středometrážní film Mlsné medvědí příběhy ocení především nejmenší diváci, ale bavit se budou i jejich starší sourozenci a rodiče. Film vznikl volně na motivy knížek Zbyňka Černíka Malá medvědí knížka a Taková medvědí rodinka. Hlasy medvědům propůjčili David Novotný, Lukáš Příkazký, Pavla Tomicová a Jan Vondráček, výtvarníkem filmu je Filip Pošivač. Hudbu k filmu i doprovodné filmové písničce nazvané Brumbrum, Miška! složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi.

„Před Mlsnými medvědími příběhy jsem nikdy žádný Večerníček ani animovanou postavičku nedaboval, takže když jsem se po castingu dozvěděl, že volba padla právě na mě, byl jsem opravdu rád, že si vyzkouším novou disciplínu. Hrozně mě to baví. Medvídci Nedvěd, který mluví hlasem Davida Novotného a Miška, kterého namlouvám já, nemají tzv. lip sync, nehýbe se jim tedy tolik pusa, tak je to možná o něco jednodušší než v jiných případech. A nazpívali jsme také jednu písničku, kterou složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi,“ říká herec Lukáš Příkazký.

Povídkový film Mlsné medvědí příběhy navazuje na loňské podzimní pásmo Hurá na pohádky a je zároveň pozvánkou na připravovaný šestadvacetidílný večerníček Mlsné medvědí příběhy, který Česká televize uvede v roce 2021. Producentkou Mlsných medvědí příběhů je Bára Příkaská ze společnosti Bionaut. Koproducentem je Česká televize – kreativní producentka Barbara Johnsonová a irské animační studio Treehouse Republic.

Uvedení filmu na Zlín Film Festivalu
Neděle 6. 9. v 10:45 Golden Apple Cinema 3
Úterý 8. 9. v 9:10 Golden Apple Cinema 3

zdroj: M. Ch. Reková, K. Bobková
foto/video: Aerofilms, Bionaut © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast