Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmový rok 2020 je definitivně v troskách, neuvidíme ani Bonda

Ještě před pár hodinami se bylo na co těšit. V listopadu měla jít do kin 25. bondovka. Snímek, který byl poslední letošní vlaštovkou opravdového a přitažlivého hitu pro diváky i těžce zkoušené kinaře. Film Není čas zemřít Caryho Fukunagy byl první obětí jarního startu celosvětové pandemie Covid-19. Původně měl mít premiéru v dubnu. Teď producenti oznámili, že ho přesouvají znova. Do kin by se poslední bond s Danielem Craigem měl podívat rok po původním premiérovém termínu, v dubnu 2021. Důvodem je nezájem diváků o nové globální blockbustery. Z tohoto důvodu přesouvaly v uplynulých měsících své zásadní filmy i společnosti Disney, Sony, Paramount, Universal a dokonce i menší nezávislé produkční firmy.

Konkurenci nepřesvědčil ani teoretický hit Christophera Nolana Tenet. Celosvětově o žádný hit nešlo a velké producenty pouze utvrdil v tom, že ve zbytku roku 2020 se filmový průmysl už nevzpamatuje. V plánu premiér zbyly už jen jednotky zahraničních titulů, které by mohly být divácky přitažlivé. Ještě stále by mělo mít premiéru pokračování nových poirotovek Smrt na Nilu, animovaná pixarovka Duše (té Bond nyní uvolnil místo, premiéru má mít v listopadu). V plánu stále figuruje původně foxovský Free Guy i DC adaptace Wonder Woman (na Štědrý den). Týden před Wonder Woman by se v kinech měla objevit nová Duna, ale to je nepravděpodobné, protože by lezla do zelí Wonder Woman ze stejné studiové stáje (Warner Bros.). V prosinci se mají vrátit i animovaní Croodsovi.

Je docela pochopitelné, že mají producenti poslední bondovky velké obavy o celosvětové tržby. Bondovky obecně patří k nejlukrativnějším filmovým franšízám. Není čas zemřít údajně stál kolem čtvrt miliardy dolarů. Exponované jsou v projektu velké globální komerční značky a filmy s agentem 007 jsou pravidelně jedněmi z nejvýdělečnějších filmových projektů.

V novince James Bond skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.
Kromě Daniela Craiga se v roli záporáka objeví Rami Malek (Bohemian Rhapsody). Na plátno se vrátí Léa Seydoux, Ralph Fiennes nebo Ben Whishaw.

-red-
zdroj: MGM, Universal © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast