Mimořádný 54 ½ ročník MFF Karlovy Vary začne 18. listopadu, potrvá 4 dny

Vzhledem k situaci, která nastala na jaře letošního roku v souvislosti s koronavirovou epidemií, nebylo možné konání řádného 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v tradičním termínu na začátku prázdnin. Proto se organizátoři rozhodli od 18. do 21. listopadu 2020 uspořádat 54 ½ MFF Karlovy Vary. Formou nesoutěžní přehlídky chtějí divákům v české premiéře nabídnout exkluzivní výběr nejvýraznějších filmových titulů, které vzbudily nadšené ohlasy při premiérovém uvedení na letošních festivalech Sundance, v Berlíně či v Benátkách, případně nesou označení Cannes Label. 

Hotel Thermal (foto: Film Servis Festival Karlovy Vary)

Hostům i návštěvníkům z řad veřejnosti chce festival při respektování všech platných hygienických opatření poskytnout jedinečnou možnost zažít festivalovou atmosféru v netradičním podzimním čase, s rozsahem menší, ale kvalitní programovou nabídkou i speciální možností pobytu v místech, která v průběhu běžných ročníků slouží výhradně festivalu.

V programu 54 ½ MFF KV bude přibližně 30 filmových titulů, každý z filmů bude mít dvě až tři projekce. Program bude sestaven tak, aby diváci měli možnost jejich zhlédnutí jak v první, tak ve druhé polovině čtyřdenní přehlídky.

Projekce budou probíhat ve Velkém a Malém sále hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary a kině Čas.

Kompletní program přehlídky bude zveřejněn na oficiálních festivalových stránkách www.kviff.com 19.října.

Vzhledem ke zkrácenému rozsahu akce, nebudou vydávány tradiční Festival Passy, vstupenky bude možné zakoupit na jednotlivá představení prioritně on-line formou. Předprodej vstupenek bude zahájen 21. října 2020 prostřednictvím rezervační platformy Go Out. Cena vstupenky bude 80 Kč. Vstupenky na festivalová představení bude rovněž možné zakoupit na místě, v pokladnách, které budou umístěny u festivalových kin. Pro zajištění bezpečnosti bude při nákupu vstupenek třeba zaregistrovat kontaktní údaje.

Pro 54 ½ MFF KV bude vyrobena kolekce oblíbených festivalových upomínkových předmětů, které bude možno zakoupit v prostorech hotelu Thermal. K dispozici bude rovněž tištěná programová brožura.

-red-
zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary