Moje kino Live nabízí Terapii sdílením, Palm Springs nebo Dokud se tančí

Obnovená online aktivita Moje kino Live přijde vhod všem divákům, kterým pospolitost v kinosále už začíná chybět. Projekce přes internet začínají vždy v pevně daný den a čas a snaží se navodit atmostéru kina se vším, co k němu patří. Tento týden startuje nabídka přednáškou Terapie sdílením Live, kterou si připravila Ester Geislerová, Josefina Bakošová a Honza Vojtko. Přenos startuje v pondělí 26. října od 20.00. V tomto týdnu Moje kino Live nabídne ještě další atraktivní tituly. Krom jiných třeba úspěšnou americkou komedii Palm Springs nebo gay romanci ze současné Gruzie Dokud se tančí.

Terapie sdílením Live

„Jak se ubránit esemeskové přestřelce? Co mám dělat, aby se mi tohle nestávalo?“ ptá se řada z nás, když později lituje toho, co odeslali třeba v afektu a nejde to vzít zpět. „Jak asi sami tušíte, odpovědi na tyto otázky jsou mnohem složitější, než se zdá, říkají Ester a Josefina. Proto s odborníkem a terapeutem Honzou Vojtkem připravily přednášku o vztazích a komunikaci. Všem, které to zajímá, nebo trápí, tak pomáhají najít cestu a přemostění. „Chceme nastínit základní pojmy o vztazích, vyvrátit omyly, a to moderní a poutavou formou,” shodují se obě umělkyně.

Ve zkratkovité době jsou zkratkovité i vztahy a hlavně komunikace, která se s příchodem technologií výrazně proměnila. „Komunikace je z latinského slova communicare a znamená to sdílet, ne sdělovat. A velká část lidí si myslí, že komunikuje, když posílá informace. Jenomže komunikace je postavena hlavně na neverbální komunikaci. Potřebuji zkrátka vidět reakci těla druhého člověka, abych mu rozuměl, říká párový terapeut Honza Vojtko.

Odkaz na vstupenky: zde

V dalších dnech se v programu objevuje americká komedie Palm Springs, kterou provází mnoho pozitivních přívlastků. Vypráví o dvojici, která uvízne v časové smyčce na otravné kalifornské svatbě. Film si získal uznání za svěží a zábavně drzý přístup k žánru romantické komedie. Kromě pozitivních ohlasů překvapil tvůrce i nečekaný komerční úspěch. V českých kinech se film začal promítat v polovině srpna. Film můžete v rámci Moje kino Live vidět ve středu 28. října ve 20:30.
Vstupenky zde.

Úplně první distribuční premiérou po jarní koronavirové uzávěře kin se stalo švédsko-gruzínské drama Dokud se tančí (And Then We Danced). Nyní se vrací do virtuálních kin v rámci čtvrteční projekce Moje kino Live (29. října ve 20:30). Film vypráví příběh mladého folklorního tanečníka Meraba, jehož snem je vystupovat v zahraničí. Tradiční tance, které jeho soubor praktikuje, odrážejí duši pravoslavného národa, tradiční genderové role a rodinné hodnoty. Nenabízejí žádný prostor pro sexualitu. Když se proto na tréninku objeví atraktivní tanečník Irakli, Merabův svět se otřese v základech.
Vstupenky zde.

Kompletní program na následující dva týdny najdete zde.

-red-
foto/video: Aerofilms, Queer Film