Pořádně drsnej Matonoha v gangsterce Ubal a zmiz

Na pražské Štvanici proběhlo natáčení gangsterské komedie Ubal a zmiz, jejíž děj se odehrává v průběhu jedné šílené noci. Režisér Adam Hobzik, který je podepsán i pod scénářem filmu, zábavný snímek charakterizuje slovy „Sbal prachy a vypadni po česku.“ Diváky v kinech čeká velká filmová bláznivá noční jízda, kde jde o velké peníze, podivný kšeft s balíkem trávy a o sekání malíčků.

Lukas Duy Anh Tran, Janek Gregor a Matouš Ruml (foto: Vojtěch Resler)

Hlavní hrdina Matouš Ruml v roli Mirečka natáčel jednu z posledních scén filmu, v které mu jeho kamarádi Dealer a Dužan (Janek Gregor, Lukáš Duy Anh Tran) na mejdan přiváží velkou dodávku vysoce kvalitního nelegálního materiálu. Tuto pořádně drsnou pařbu pořádá slavná německá rocková kapela s netradičním názvem Kranken Wagen. Tady se konečně příběhy postav propojí a uskuteční se vysněný velký kšeft, o který se snaží hlavní hrdinové po celý film, odehrávající se během jednoho divokého dne a noci.

Mireček předává šéfovi Kranken Wagen trávu

Šéfa skupiny Kranken Wagen si s chutí zahrál Tomáš Matonoha, který tak ve filmu ztvárnil dalšího muzikanta, tentokráte pořádně drsného rockera. Atmosféru na place si velmi pochvaloval, ocenil i dokonalý výběr lokace a především byl nadšen svoji vizáží: „Hraji zde frontmana strašně slavné skupiny, což je hodně tvrdá, ostrá německá kapela, proto vypadám, tak jak vypadám. Sám hraju v kapele a v několika filmech i seriálech jsem si zahrál hudebníka, takže to není zdaleka poprvé ani naposled. Zde mě ale zaujalo, že si můžu zahrát VIP roli frontmana, baví mě vypadat, tak jak vypadám. Nechal jsem se překvapit, co ze mě maskéři a kostyméři udělají. Mám i skvělou masku na hlavě, která mou vizáž výborně dotuní.“

Tomáš Matonoha (třetí zleva) jako frontman kapely Kranken Wagen (foto: Vojtěch Resler)

Tomáš Matonoha prozradil, proč ho jako herce láká žánr komedie: „Je zde určitá možnost stylizace, nadsázky, podívejte se na mou vizáž, reál to není.“ Jeho slova dokreslovala atmosféra na place, když už mejdan končil. Ranní slunce bylo zatím nízko nad obzorem, v plechových sudech doutnaly zbytky ohňů a před omláceným, posprejovaným domem se z posledních sil pohybovali ti zbývající rockeři, kteří ještě dokázali stát. Ostatní byli rozloženi okolo.

Protože se natáčení Ubal a zmiz blíží do finále, představitel hlavní postavy Matouš Ruml divákům vzkazuje, na co se v kině můžou těšit: „Ubal a zmiz, bude celkově jedinečný zážitek. Film má skvělý scénář, atmosféru a na české poměry to bude nevídaná podívaná, bude to dramatické, akční a rozhodně vtipné.“

Film Ubal a zmiz bude mít premiéru 11. března 2021 a do kin jej uvede distribuční společnost CinemArt.

-red-
foto/video: CinemArt © 2020