Je to oficiální – začaly práce na třetím Deadpoolovi

Fandové mládeži nepřístupných příhod ukecaného antihrdiny v červeném kostýmu měli o budoucnost Deadpoola menší obavy, když spolu s X-Meny a dalšími 20thCentury akvizicemi připadl studiu Disney, zaměřenému jinak převážně na rodinnou zábavu. Přípravy třetího dílu se ale konečně oficiálně rozběhly, a údajně bychom se neměli bát, že kvůli přechodu přijdeme o krvavé a sprosté eRko.

Fámy o Deadpoolovi 3 se objevují víceméně pravidelně již od akvizice 20th Century Fox, v posledních týdnech však sílily, načež je na oficiálním twitterovém účtu filmové série potvrdil výmluvný příspěvek:

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @deadpoolmovie

Postavička poukazuje na angažmá sester Wendy a Lizzie Molyneuxových, autorek animovaného seriálu Bobovy Burgery a nově i námětu a scénáře Deadpoola 3. Představitel hlavní role a producent prvních dvou dílů Ryan Reynolds se údajně pro práci sester Moleneuxových nadchnul a prosadil si ji u bosse filmového Marvelu, Kevina Feigeho. O příběhu zatím nic bližšího nevíme, otázka visí i nad jménem režiséra.

Propojení s univerzem MCU samozřejmě nabízí řadu divokých možností, jako představit do světa Avengers existenci mutantů, případně legendární komiksovou bromanci Deadpoola se Spider-Manem. Nabízí se i možnost nechat Ryana Reynoldse po vzoru komiksu Deadpool Kills The Marvel Universe vybít všechny původní foxovské X-Meny, aby uvolnili místo novým verzím pro MCU. Doufejme, že tvůrci v čele s Ryanem Reynoldsem svou fantazii nebudou držet moc na uzdě.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz, instagram © 2020