Výjimečný Šarlatán vyšel na DVD (soutěž)

Pravděpodobně nejvýraznější letošní český film Šarlatán vyšel na DVD. Těsně před Vánoci můžete film Agnieszky Holland nominovaný na Evropskou filmovou cenu pořídit pod stromeček. Nebo vyhrát v naší soutěži. Snímek inspirovaný osudy známého léčitele Jana Mikoláška s Ivanem Trojanem vybrala Česká filmová a televizní akademie jako tuzemského kandidáta oscarovou nominaci.

„Byla to asi nejsložitější postava, jakou jsem kdy ve filmu hrál. Zvláštní a velmi rozporuplná. Mikolášek je během jedné scény schopen sympatie získat a hned je zase ztratit, a to se obrátí třeba třikrát. Což může být pro diváka velmi zajímavé,“ popsal Trojan postavu člověka, jehož život inspiroval scenáristu Marka Epsteina k vytvoření velmi intimního příběhu na pozadí zásadních dějinných událostí. Jana Mikoláška provází téměř celým filmem léčitelův asistent a životní partner v podání slovenského herce Juraje Loje„František je mladý muž, který přišel hledat práci, a jeho odvaha, sebejistota a chuť žít ho určitým způsobem předurčily k tomu, aby se stal pomyslným pilířem v životě Mikoláška,“ dodal Loj.

Roli Mikoláška v mladším věku svěřila režisérka Agnieszka Holland synovi Ivana Trojana Josefu TrojanoviMikolášek prožívá významný vnitřní svár a je to velice komplikovaná osobnost. Jeho emoční vypětí je velké, a tak bylo nutné, aby se do něj člověk opravdu hodně ponořil a pochopil, co je vlastně zač,“ svěřil se mladý herec, pro nějž byla role velkou výzvou a zážitkem. „Práce s Agnieszkou Holland byla nepředstavitelně intenzivní, pro mě jako osmnáctiletého kluka to byla obrovská herecká příležitost a škola, mít možnost natáčet s tolika skvělými profesionály,“ dodal Josef Trojan.

Snímek Šarlatán je inspirován skutečným životním příběhem léčitele a bylinkáře Jana Mikoláška, který podle svých slov léčil přes pět milionů lidí. Světovou premiéru měl 27. února na Berlinale. Film vznikl v produkci Marlene Film Production Šárky Cimbalové v koprodukci s Českou televizí.

Soutěž o 5 DVD s filmem Šarlatán

SOUTĚŽ probíhá od 9. do 16. prosince 2020. Dodavatelem cen do soutěže je společnost CinemArt, a.s.. Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm.cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Šarlatán”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu.
Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.