Total Week #3/2021 (nejzajímavější novinky uplynulého týdne)

Další penzum zajímavostí z uplynulého týdne je tu. Nabízíme novinky ze světa Marvelu a Netflixu. Zamýšlíme se nad osudem a startem očekávaných blockbusterů, opět se otíráme o značku Star Wars nebo kdysi populární Sex ve městě. Všudypřítomný Donald Trump se nakonec prodral i do našich novinek a v předvečer nominací na České lvy uzavíráme Total Week ještě aktuální zprávou o Šarlatánovi.

Black Panther (foto: Falcon)

Staří kámoši u Marvelu

Jako by rok 2020 nebyl dostatečně k prdu, Chadwick Boseman nás loni v létě předčasně opustil kvůli rakovině a fandové od té doby spekulují, jak se Disney postaví k dvojce úspěšného Black Panthera. Šéf Marvelu Kevin Feige nyní oficiálně potvrdil, že Chadwickův T’Challa nebude oživen pomocí CGI ani přeobsazen, nový film se tedy bude soustředit na jiné wakandské postavy. Ze záhrobí se ale vrátí záporák Killmonger s tváří Michaela B. Jordana. Vzniká tedy paradoxní situce, kdy se žijící postava nevrátí kvůli úmrtí herce, ale zemřelá postava se vrací na scénu.

Mezitím prosakují na internet zvěsti o tom, že se studio rozhodlo ukecat Chrise Evanse k poslednímu návratu do kostýmu Captaina Ameriky. Evans, který se před pár měsíci vyznamenal nechtěným zveřejněním fotky svého malého kapitána, sice na Twitteru tvrdí, že o něčem takovém nic neví, zprávu o Capově návratu však mezitím zdánlivě potvrdilo hned několik zdrojů. Údajně by se měl objevit v menší, vedlejší roli, podobně jako se Tony Stark mihnul ve Spider-Man: Homecoming.

Skvělou zprávou, ve kterou všichni fandové věřili a doufali, je i potvrzení třetího Deadpoola, který bude stejně jako předchozí díly mládeži nepřístupnou podívanou, zároveň ale bude vůbec poprvé díky akvizici Foxu Disneym součástí avengeřího Marvel Cinematic Universe. Už teď jsme zvědaví, jak Deadpoolův znetvořený ksicht a fuckování vedle mládeži přístupných příběhů zafunguje.

Deadpool (foto: archiv)

Čekání na popcorn

Je pravda, že komiksový vampír Morbius s tváří Jareda Leta v nás velké divácké naděje nevzbuzuje, jeho další odsun z března na říjen nás ale netěší. Do října zároveň ustupuje i herní adaptace Uncharted s Tomem Hollandem, což už je vyloženě mrzení. Optimismus velkých studií ohledně letošního filmového jara zjevně není kdovíjaký, a MorbiaUncharted by na ústupu údajně měly následovat další blockbustery – mluví se o odsunu Black Widow, Bonda, Kingsmanů a v podstatě všech dalších nejbližších bijáků. Držme si palce a prosme Morgana Freemana o zázrak, protože divácký absťák začíná kopat a bingnout celý Netflix napodruhé už se nám nikomu nechce.

Morgan Freeman ve filmu Božský Bruce

Netflix letos chystá premiéru týdně

Morgane, díky alespoň za to, ale až na čestné výjimky netflixovské blockbustery v minulosti plavávaly v šedi průměru. Doufejme tedy, že kvantita oznámená v tento týden zveřejněném spotu s sebou přinese i kvalitu.

Kredity mu budou stačit

Liam Neeson se kdysi nechal slyšet, že roli Qui-Gona v 22 let (!) Skryté hrozbě vzal jen kvůli tomu, aby měl na nájem. Ačkoliv tedy zjevně nejde o největšího fandu Star Wars na světě, Neeson se jako hlas Qui-Gona vrátil ještě v animovaných The Clone Wars a nyní dal i najevo, že by se nebránil si jej zahrát v chystané minisérii o Obi-Wanovi na Disney+.

Příběhově by to dávalo perfektní smysl, protože na konci 16 let staré (!!) Pomsty Sithů se Qui-Gon vrátil ze záhrobí, aby Obi-Wana a Yodu učil umění nesmrtelnosti ve světě Síly. Přesně tohle chceme v seriálu vidět, takže snad hlavouni z Lucasfilmu Neesona vyslyší a na nájem mu po dvou dekádách znovu přispějí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ????????????? (@spdrmnkyxxiii)

Ve městě mají sex i po tolika dekádách

Když už jsme u seriálových návratů, HBO Max chce lákat potenciální zákaznice novým Sexem ve městě. Ten se začal vysílat poprvé před 23 lety (!!!). Sarah Jessica Parkerová, Cynthia Nixonová a Kristin Davisová se v pokračování pojmenovaném And Just Like That vrací do svých rolí, Kim Cattral, poslední ze slavné čtveřice, ale o pokračování nechce ani slyšet – možná i proto, že nedávno oslavila 64. narozeniny a hrát sebevědomou nymfomanku se jí tedy již příliš nechce. Fandové jako alternativy pro roli Samanthy skloňují různá jména, nejčastěji se ale mluví o Stiflerově mámě. Je pravda, že Jennifer Coolidgeové bychom nekonečné klábosení o sexu věřili v každém věku.

Hrdinky pokračování Sexu ve městě

Trumpa vystřihli ze Sám doma 2 a život náhle ztratil smysl

Zatímco nedávné scény z amerického Kapitolu připomínaly nepovedenou renesanční malbu, v Kanadě se konalo menší pozdvižení, když si fandové Donalda Trumpa všimli, že jeho cameo ze Sám doma 2 bylo vystřiženo tamní televizí CBC. Trump se při natáčení filmu vnutil štábu svou část jako podmínku za natáčení v jeho hotelu a výsledkem je scéna, kde malému Kevinovi ukazuje cestu k recepci. Kvůli jeho minimálnímu přínosu pro celkový příběh filmu tento moment CBC z filmu spolu s dalšími osmi minutami stopáže vystřihla z časových a reklamních důvodů, což je u komerčních televizí poměrně běžná, byť otravná praxe. Každopádně bdělí občané toto nekalé, politicky motivované spiknutí naštěstí zavčasu odhalili, podobně jako čipy v antigenních testech a pedofilní buňky satanistů operující v amerických pizzeriích.

Záběr z pokračování Sám doma s Donaldem Trumpem

Šarlatán je borec světových kvalit

Výpravný a vizuálně překrásný film Agnieszky Holland se v našem žebříčku nejlepších tuzemských filmů loňského roku umístil na prvním místě a byl i vyslán do boje o Oscary, jsme tedy rádi, že se jej podařilo domovské společnosti Marlene Film Production prodat do britské a irské distribuce, díky čemuž se příběh Jana Mikoláška dostane k řadě nových zahraničních diváků.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: archiv, Totalfilm, CinemArt, Falcon © 2021