Ivan Trojan propůjčil svůj hlas filmovému psímu hrdinovi Gumpovi

Novinka režiséra F. A. Brabce Gump – pes, který naučil lidi žít je hotový. Celým filmem provází hlas Ivana Trojana, který už dříve Gumpa namluvil jako audioknihu.

Ivan Trojan natáčí komentář k filmu Gump – pes, který naučil lidi žít (foto: Totalfim Media)

„U audioknihy jsem se řídil především svou představou o příběhu a četl jsem ji víc kontinuálně i podle představ režiséra Lukáše Hlavici. Tady ale hraje obraz daleko důležitější, možná nejdůležitější, roli. Musel jsem se přizpůsobovat obrazu, což už je rozkouskovanější práce,“ vysvětlil známý herec rozdíl mezi načítáním audioknihy a doprovodným hlasem k filmu. „Myslím ale, že zážitek z četby knížky mi pomohl k tomu, abych do filmu mohl vstoupit lépe a přirozeněji,“ dodal Ivan Trojan.

Režie snímku o výjimečné psí lásce se stejně jako režie Ivana Trojana ujal F. A. Brabec. „Pan režisér je velice otevřený, spontánní a vstřícný člověk. Když není něco v pořádku, tak mi to řekne, a já se to pokusím opravit. Společně jsme hledali ten výraz, takže když se mi něco nezdálo, nebo mi nějaká věta nešla do pusy, upravovali jsme ji,“ vysvětlil Trojan, který má sám k psům blízko. „Doma máme už druhého pejska, drsnosrstého jezevčíka. V den, kdy odešel náš první jezevčík Čenda, se narodil jezevčík Kuba. Řekli jsme si, že je to asi znamení, a pejskové si tak u nás tu štafetu hezky předali,“ svěřil se herec.

Ivan Trojan s Gumpem (foto: Totalfilm Media)

Ivan Trojan je úžasný. Ví, že nám moc pomáhá, a my mu za to strašně moc děkujeme. Je duší toho psa, to říkal i Filip Rožek. Je to štěstí veliký, že Gumpa mluví právě on, protože on je ten Gump, opravdu,“ dodal režisér snímku F. A Brabec.

A jaké je podle Trojana poslání příběhu autora a producenta Filipa Rožka, kterého se v knižní podobě prodalo přes 140 000 výtisků? Když se naučíme porozumět pejskům, bude snazší porozumět sami sobě a ostatním lidem,“ myslí si herec. „Po tomhle příběhu si uvědomíte, že v tom, jak se chováme ke psům, ke zvířatům, máme mnohdy rezervy. Myslím si, že jsem docela dobrý pejskař, ale uvědomil jsem si, že jsem dost často netrpělivý. Často už spěchám do práce. A ono je zapotřebí si pro pejska udělat čas, přemýšlet a umět se vcítit do jeho duše a do toho, jak on se na ten svět dívá,“ dodal Ivan Trojan.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Totalfilm.cz (@totalfilm.cz)

V lidských rolích se představí Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Jana Plodková, Richard Krajčo, Patricie Pagáčová, Marek Taclík, Zbigniew Czendlik, Hana Holišová, Olga Lounová, Karin Krajčo Babinská, Nela Boudová, Anna Šulcová, Natálie Rožková, FattyPillow, Karlos Vémola, Zdeněk Dušek a další.

Premiéra filmu v českých kinech je prozatím naplánována na 15. dubna 2021. Distributorem je společnost Bioscop.

-red-
foto/video: Totalfilm Media, Bioscop, ScareVille © 2021