Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Lockdown – Anne Hathaway v karanténě s bývalým přítelem (trailer)

Anne Hathaway a Chiwetel Ejiofor se 5. února představí ve filmové novince natáčené během loňské jarní karantény. Romantická komedie Douga Limana nese příznačný název Lockdown. Vypráví o partnerské dvojici, která se ocitne v nucené karanténě těsně po rozchodu. Novinku uvede HBO a HBO GO. Podívejte se na trailer.

Linda (Anne Hathaway) a Paxton (Chiwetel Ejiofor) se ocitli v nepříjemné situaci. Pár po rozchodu nutí povinná karanténa i nadále žít pod jednou střechou. Linda je rozčarovaná z práce a Paxton zase žádnou nemá. Zatímco se oba bývalí milenci snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. A navíc: nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků…

Lockdown (foto: HBO)

„Bylo to vzrušující,“ vypráví Anne Hathaway o nově nabyté zkušenosti při natáčení v době pandemie. „Vím, že někteří lidé během karantény začali znovu kouřit, někteří si začali při obědě dávat skleničku alkoholu, a tak jsme prostě nejen o těchto vedlejších efektech karantény natočili film.“

Část natáčení se odehrávala v uzavřeném londýnském luxusním obchodním domě Harrods. Štáb měl díky pandemii jedinečnou možnost využít prostory slavného obchodního domu a ve filmu si zahráli i jeho zaměstnanci. Film se natáčel 18 dní za přísných bezpečnostních a protikoronavirových opatření. „Kdo jiný by si tohle mohl dovolit, než režisér, který se s Tomem Cruisem chystá natáčet ve vesmíru,“ směje se Anne Hathaway.

Lockdown (foto: HBO)

Lockdown ale rozhodně není prvním filmem natočeným v karanténě, není to ani první film natočený v karanténě o karanténě – Zendaya na jaře natáčela Malcolm & Marie a KJ Apa si zase zahrál ve filmu z produkce Michaela Baye Songbird.

-red-
foto/video: HBO Europe © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast